fidel84 Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 Witam, Jestem nowy na forum i tak samo nowy w temacie. Od kilku godzin walcze z montowaniem partycji NTFS. korzystalem z poradnik.fedorapl.org Instalacja partycji NTFS w trybie read-write chodzi bez problemu. Pakiet ntfs-3g instaluje sie przy pomocy (_yum'a_ → yuma) ORT Mam natomiast problem z pakietem kmod-ntfs cały czas wyrzuca: Missing Dependency: nash = 5.1.19-1 is needed by package mkinitrd ten sam błąd mam przy instalacji pakietu kmod-nvidia. W czym tkwi problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 brakuje ci niektórych niezbednych pakietów lub masz ich przestarzale wersje. zamiast rpm -i kmod-ntfs uzyj yum install kmod-ntfs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 Pakiet ntfs-3g instaluje sie przy pomocy (_yum'a_ → yuma) ORT Mam natomiast problem z pakietem kmod-ntfs[...] W czym tkwi problem ? Może w mieszaniu? Po co Ci kmod-ntfs jeśli masz poprawnie zainstalowane ntfs-3g? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fidel84 Napisano Marzec 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2007 Może w mieszaniu? Po co Ci kmod-ntfs jeśli masz poprawnie zainstalowane ntfs-3g? kmod-nts instalowalem tez własnie przy pomocy (_yum'a_ → yuma) ORT ... co do mieszania... to chcialbym jednak wiedziec czemu coś działa a co innego nie ??? nie chce korzystac z ntfs-3g ze wzgledu na to ze partycji ntfs bede uzywal tylko do odczytu... oproczze tego mam partycje FAT32 ktora bedzie sluzyła wymianie pomiwedzy win i fedora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodna_owca Napisano Marzec 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2007 a masz zainstalowane to rpm -Uhv http://rpm.livna.org/fedora/6/i386/livna-r...-6-1.noarch.rpm ja mialem problem z kmod-nvidia i taki noob jestem że tego nie zainstalowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fidel84 Napisano Marzec 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2007 ...oczywiscie repozytorium livna zainstalowalem wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodna_owca Napisano Marzec 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2007 wpisz tak: yum install mkinitrd Mi pomogło specjalnie przeinstalowalem system żeby to sprawdzić a po tym baw sie kmodami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fidel84 Napisano Marzec 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2007 ...zaktualizowalem kilka pakietow... m.in. nash, mkintrd i jeszcze pare innych "na oko" ... zrobilem to za pomoca yum extendera... pomoglo....co dziwne robilem to juz wczoraj i nie przynosilo efektu... mkintrd nie chcial sie w ogole aktualizowac... najwazniejsze ze dziala. dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi