maly_z_Polska Napisano Marzec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2007 Panie i Panowie mam problem a mianowicie po zainstalowaniu Fedorki core 6 dodam ze prawidlowym pojawil mi sie komunikat: Kernel Panic - not syncing: cannot execute a PAE-enabled kernel on a PAE-less CPU! dodam ze jest to lapik Latitude D600 Della dokladny opis opis laptopa prosiłbym o jakies szybkie wskazowki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2007 Piszą, że w opcjach kernela dodanie "swiotlb=force" pomaga. http://www.dharwadkar.com/weblog/fc6_kernel Albo zainstaluj jądro bez wirtualizacji jeśli nie jest Ci niezbędne. Albo poszukaj, może cos Ci przypasuje. Wystarczy wrzucić "cannot execute a PAE-enabled kernel on a PAE-less CPU" do Googli (razem z tym cudzyslowem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly_z_Polska Napisano Marzec 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2007 a chcialem szybko:P myslalem ze ma ktos jakis szybki sposobik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2007 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=13761 Temat o tym na tym forum. W wyszukiwarce forum na pierwszej stronie dla frazy "pae enabled" i pierwszy wynik google dla zapytania "cannot execute a PAE-enabled kernel on a PAE-less CPU". Wystarczyło zadać sobie odrobinę trudu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly_z_Polska Napisano Marzec 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2007 wiem wiem przepraszam silnie urazonych:P i dzieki za link ta odrobina trudu zostala sobie przezemnie zadana zaraz po napisaniu postu i szczerze nie wiem czy tutaj mozna nawet kasowac wlasne tematy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2007 przepraszam silnie urazonych:PA ktoś się poczuł urażony? [...]ta odrobina trudu zostala sobie przezemnie zadana zaraz po napisaniu postuLepiej by było przed...[...] i szczerze nie wiem czy tutaj mozna nawet kasowac wlasne tematyNie, ale można zaraportować moderatorom z prośbą o usunięcie. Tak więc zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi