Muniek1 Napisano Marzec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 Witam, mam pare problemów: -Jak mogę wyłączyć te "czarne kwadraty" przy minimalizacji/maksymalizacji okien? -Podczas klikania na folder domyślnie otwiera się nie okno z bogatymi opcjami tylko podgląd, czy da się to zmienić? -Jak edytować menu? Mam nadzieje, że moje pytania nie zwaliły gnome'owiczów z krzesła Proszę o pomoc, z góry dziękuje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 Jak mogę wyłączyć te "czarne kwadraty" przy minimalizacji/maksymalizacji okien?Zasadniczo... nie możesz Ale za to możesz zrobić coś innego. Jeśli masz zainstalowane drivery do karty graficznej to włącz sobie Compiza (Menu System -> Preferencje -> Efekty pulpitu) i problem zniknie. Zaznaczam jednak, że mogę się mylić co do tego, że nie da się tego po prostu wyłączyć. Mimo długiego stażu pod Gnome'em nigdy nie próbowałem tego robić, więc może jest jakiś sposób jednak, np. przez gconfa. Podczas klikania na folder domyślnie otwiera się nie okno z bogatymi opcjami tylko podgląd, czy da się to zmienić? Chyba nie rozumiem... Co znaczy "podgląd"? Jak edytować menu?Prawym na menu "Aplikacje, miejsca, system" i wybierz "Modyfikuj Menu". Mam nadzieje, że moje pytania nie zwaliły gnome'owiczów z krzesła No przyznam, że przy trzecim było blisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 -Podczas klikania na folder domyślnie otwiera się nie okno z bogatymi opcjami tylko podgląd, czy da się to zmienić?Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chcesz żeby wszystkie foldery były otwierane przez nautilusa? Jeżeli tak to wejdź w System - Preferencje - Zarządzanie plikami następnie zakładka "Zachowanie" i zaznacz "Otwieranie w oknie przeglądarki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Marzec 23, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 "Prawym na menu "Aplikacje, miejsca, system" i wybierz "Modyfikuj Menu"." Niestety ale nie ma tam takiej opcji, naprawdę Reszta rozwiązana, dzięki wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 Niestety ale nie ma tam takiej opcji, naprawdę W takim razie musisz zainstalować sobie Alacarte Jest w repo, yum install alacarte. Byłem przekonany, że instaluje się domyślnie, sory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 "Prawym na menu "Aplikacje, miejsca, system" i wybierz "Modyfikuj Menu"." Niestety ale nie ma tam takiej opcji, naprawdę Reszta rozwiązana, dzięki wielki A masz System - Preferencje - Więcej preferencji - Układ menu? Jeśli nie to musisz doinstalować coś z gnome, najłatwiej będzie yumex albo dodaj/usuń oprogramowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Marzec 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2007 Ok, wszystko rozwiązane. Chyba ten problem z menu nie był aż tak zwalający Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi