Rootman Napisano Marzec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2007 Kurczę, niepotrzebnie, przez pomyłkę zmieniłem wpis we fstab na końcu (dotyczący partycji windows) i nie umiem tego odkręcić :lammer: System raportuje: 8 line in fstab is bad. Jak mam ustalić jak powinien wyglądać właściwy wpis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Marzec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2007 Racz wkleic tutaj zawartosc /etc/fstab inaczej to tylko wrózenie z fusów zostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2007 I zapamiętaj na przyszłość żeby przed kopaniem w plikach konfiguracyjnym wykonać ich kopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2007 System raportuje: 8 line in fstab is bad.Usun linie 8. jak powinien wygladac wlasciwy wpis?Poprawnie Wrózka wziela wolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rootman Napisano Marzec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Racz wkleić tutaj zawartość /etc/fstab inaczej to tylko wróżenie z fusów zostaje. Wygląda to u mnie tak: /dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1 LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2 devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 /dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0 /dev/sda1 /mnt/windows ntfs ro, umask=000 0 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 /dev/sda1 /mnt/windows ntfs ro, umask=000 0 0 Usuń spację przed umask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi