m.zed Napisano Marzec 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2007 Witam Po wielkich bolach udalo mi sie uruchomic net na FC6. Uzywam karty Ralink RT2400. Sprawa wyglada tak: Samemu skompilowalem sterowniki. Potem w Administracja/Siec stworzylem a moim ra0 nowe polaczenie bezprzewodowe. Ustawilem tryb na Ad-Hoc (na niczym innym nie chcialo dzialac). Wpisalem swoj IP, Maske, Brame, w resolv.conf DNS. Teraz zeby uruchomic siec musze wejsc w Administracja/Siec, aktywowac moj interfejs ra0, potem zalogowac sie na roota i wpisac: iwconfig ra0 ap XX:XX:XX:XX:XX Dopiero wtedy siec dziala. Probowalem kombinowac z podnoszeniem interfejsu przez ifconfig ra0 .... up ale potem gdy wpisuje iwconfig ra0 ap... AP nie chce sie zmienic. Gdy samemu chce wprowadzic ustawienia, najpierw przez ifconfig potem iwconfig, a potem komenda ifup ra0 podniesc interfejs, wywala mi ze nie znaleziono konfiguracji dla ra0. Problem jest nie tyle powazny co uciazliwy, wiec jezeli ktos mialby chwile i napisal gdzie to ustawic zeby dzialalo bede ogromnie wdzieczny. PS. lub byc moze ktos wie gdzie wpisac ap w system-config-network... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2007 To jakaś epidemia chyba Dzisiaj już był jeden post. Odpowiedź mam taką samą - skorzystaj z wyszukiwarki. Tematy z Ralink i RT2400 już były kilka razy. Przypomnę, że zapisując się na forum zobowiązałeś się do przestrzegania regulaminu bądź więc uprzejmy przypomnieć sobie co było napisane w §2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi