waclaw Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Witam, Jestem pocztkujacym Uzytkownikiem Linuksa. Mam zainstalowana FC4. Bardzo zwalnia mi praca komputera gdy slucham Radia internetowego. Bardzo wolno przechodzi miedzy oknami, bardzo wolno odswieza obraz na monitorze. Takie objawy zauwazylem W GNOME i KDE. Radio odtwarzam przez Real Playera. Wczesniej nie mialem takich problemów, a nic nie instalowalem. Czy instnieje oprogramowanie, które pomoze wykryc bledy w konfiguracji i zoptymalizowac prace komputera? ( Chodzi mi o cos takiego jak Norton Utility w dla Windows) Dzieki za pomoc w sprawie. Waclaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Radio nadawanie jest w jakim formacie? Jeśli jest w jakimś z Real Playera to może Ci się ciąć i to bardzo komp. Mi FC nie radziła sobie z takimi strumieniami (np. BBC Radio 1). Jedynym obejściem tego problemu było uruchomienie odtwarzania w konsoli (mplayer jakaś_tam_playlista). Nie wiem jaki masz sprzęt, być może za słaby do obsługi radia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waclaw Napisano Kwiecień 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Mój komputer to AMD 2500 512MB, Radeon 9800pro, Właściwie to tez mi chodzi właśnie o BBC1. Zauwazyłem, ze kiedy odpalam "BBC World Service" z http://www.bbc.co.uk/radio/ - radio włącza mi się na Standalone player i wszytko działa właściwie. Natomiast BBC1 odpala mi się w inny sposób. Mam do wyboru real playera, ale radio odpala się przez ich stronę, a nie przez lokalnie zainstalowany program real player. Jest tam odnośnik "listen using standalone player" - ale działa on tylko jeśli mam odpaloną tę stronkę (listę audycji). Jeśli zamknę tę listę to na lokalnym real playerze słychać tylko "pierdzenie" podczas podgłaśniania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Właściwie to tez mi chodzi właśnie o BBC1.I BBC i inne na ogół da sie odtwarzać przez mplayera z konsoli. Jeśli chcesz tylko słuchać a nie "żeby było ładnie", to polecam tę metodę. Można również zrzucać stream audio czy video do pliku przez mplayera czy mencodera, ale jakoś mi nie chce działać ta opcja. Ale słuchać da się na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi