Karlik Napisano Kwiecień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 nie umiem zrobic opcji zeby uruchamiac linux na dysku .. A możesz pisać po polsku? Przeczytałem Twojego posta kilka razy i dalej nie wiem o co w nim chodzi :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2007 mam zainstalowane vmware i wrzucam klucz piracki .. jak mozna uruchomic zainstalowany linux na zwyklym partycje na dysku przez programu vmware ??? ze jestem na windowsie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2007 ja nie rozumiem o co Ci chodzi. Napisz zdanie w języku polskim, popraqwne gramatycznie i składniowo to może dowiemy się jaki jest Twój problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Kwiecień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2007 mam zainstalowane vmware i wrzucam klucz piracki .. jak mozna uruchomic zainstalowany linux na zwyklym partycje na dysku przez programu vmware ??? ze jestem na windowsie .. najpierw kup orginał a potem pisz tutaj glupoty. nikt tutaj w kradziezy pomagac ci nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 Przeczytaj wczesniej ! Mam zainstalowany Windows i Linuksa i chcesz, zeby bedac w Windows uruchomic linuksa tego zainstalowanego juz na komputerze Teoretycznie VMware Server posiada taka opcje, ale nie jest ona wg mnie bezpieczna. Lepiej wybrac opcje, zeby VMware utworzyl dysk wirtualny (plik) w jednym z katalogow Windowsa. || <- nie wiem gdzie mam wybrac ? ale mam vmware po angielsku .. podaj pelny przykl. z polskim-angielskom (angielski tylko nazwa opcje ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 Lepiej wybrać opcję, żeby VMware utworzył dysk wirtualny (plik) w jednym z katalogow Windowsa. || <- nie wiem gdzie mam wybrac ?1. Uruchamiasz VMware Server 2. Pokazuje się okno "Connect to host" - tu zaznacz opcję "local host" (domyślnie) i OK 3. File->New->Virtual Machine (skrót klawiszowy Ctrl-N) 4. Potem wybierasz sobie "Typical", na kolejnym ekranie określasz system (np.Linux) i wersję (dla Fedory najlepiej Red Hat Enterprise Linux 4) 5. Na kolejnych ekranach są pytania o miejsce gdzie mają być pliki wirtualnego systemu, potem jest konfiguracja połaczenia sieciowego (NAT, bridge. Dalej.... 6. No i wreszcie określasz wielkość dysku i już. Plik z wirtualnym dyskiem będzie w katalogu, który podałeś w pkt.5 Nic łatwiejszego - zwyczajny windowsowy system "dalej, dalej..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 Nikt o nim nie wspomnial, a od kilku lat do takich (i podobnych) zastosowan bez najmniejszych problemow uzywam VirtualPC... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 [...]bez najmniejszych problemow uzywam VirtualPC A piotreek23 to nie o tym pisał? Tyko używaliśmy określenia Virtual Machine, ale (mnie przynajmniej) chodziło o Virtual PC - nie pamiętałem dokładnej nazwy, bo dawno to było, a MS VM jakoś z grubsza mi pasowała I tak wolę VMware Server, bo jest i pod windy i pod linucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 A, to sorki, jakos na to nie wpadlem ... nie siedze w temacie i myslalem, ze to jakis kolejna (w znaczeniu inna) wersja emulatora ktorej nie znam... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 ... nie siedze w temacie i myslalem, ze to jakis kolejna (z znaczeniu inna) wersja emulatora ktorej nie znam...Też nie siedzę, więc dla mnie Virtual PC, Virtual Machine - jeden diabeł z MS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 nic nie uruchamial mi linux (vmware) .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 Też nie siedzę, więc dla mnie Virtual PC, Virtual Machine - jeden diabeł z MS A, to juz wiem co mnie zmylilo ... do tej pory uzywam wersji Connectix (i sobie to chwale) i jakos mi sie VirtualPC wcale nie skojarzyl z MS, chociaz teraz sobie przypomnialem ze ich wykupili kilka lat temu. Swoja droga - ciekawe, ze na mojej Connectixowej wersji nie ma najmniejszych problemow z instalacja linuksow... No to koniec OffTopa Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 nic nie uruchamial mi linux (vmware) ..Napisz więcej o co chodzi? VMware nie uruchamia linuksa tylko pozwala go zainstalować Musisz mieć płytkę z instalką. Albo obraz który będzie emulował płytkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi