Skocz do zawartości

Łączenie Plików Mp3

j-23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam prostego programu, łączącego pliki mp3 w jeden. Audacity nie działa, gdyż wczytywane pliki uznaje za błędne mimo, że je odtwarzam np.w Amarok.

Łączenie robię trochę skomplikowanie, a mianowicie używam dvd-slideshow, ale jest to trochę nieporęcze.

Szukałem w Google na sourceforge itd., ale nie znalazłem żadnego prostego narzędzia.

Dlaczego człowiek szuka najtrudniejszej ścieżki? Nie używam WINDOWS od 5 lat, a stare nawyki czasem się odzywają ;(

Rozwiązanie jest trywialne:

1. wrzucam wszystkie łączone pliki mp3 do osobnego katalogu

2. Otieram okno konsoli

3. wchodzę do katalogu np. "cd /katalog/katalog z mp3"

4 " cat *.mp3 > wynik.mp3

Proste, szybkie, eleganckie i działa.

Tyle, że na proste rozwiązanie wpaść najtrudniej ;)

(Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYCJA" - WalDo)

i to działa? :)

o kurde

Odtwarza się cały plik? To wygląda tak prosto że aż nie mogę uwierzy :)

Działa, choć nie całkiem poprawnie. Amarok widzi tylko pierwszy utwór, ale odtwarza wszystkie :)

Ta sztuczka nie uaje mi się natomiast z plikami OGG VORBIS.

UWAGA!! Żeby Audacity wczytywał pliki mp3 należy zainstalować pakiet audacity-nonfree z Livny!!

Instalowałem ,ale rezultat ten sam. Nie chciał wczytywać moich MP3 (nie łączonych oczywiście).

(Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYCJA" - WalDo)

Działa, choć nie całkiem poprawnie. Amarok widzi tylko pierwszy utwór, ale odtwarza wszystkie :)

Ta sztuczka nie uaje mi się natomiast z plikami OGG VORBIS.

Tak myślałem, że coś z meta informacjami się skopie. :) Ale i tak jestem pod wrażeniem tego :)

Instalowałem ,ale rezultat ten sam. Nie chciał wczytywać moich MP3 (nie łączonych oczywiście).

Hmmmm... ciekawe, przed chwilą otwarłem Audacity, wczytałem jakąś mptrójkę, wczytał, dało się odtworzyć, przerobić na OggVorbis, a nawet skopiować kawałek i wczytać do nowego pliku.

Sprawdź, czy w okienku "O Audacity", w pierwszej linijce pod "Wprowadzenie" masz tekst:

Odblokowany import MP3.

Hmmmm... ciekawe, przed chwilą otwarłem Audacity, wczytałem jakąś mptrójkę, wczytał, dało się odtworzyć, przerobić na OggVorbis, a nawet skopiować kawałek i wczytać do nowego pliku.

Sprawdź, czy w okienku "O Audacity", w pierwszej linijce pod "Wprowadzenie" masz tekst:

Odblokowany import MP3.

Nie wiem co poprzednio robiłem źle, ale teraz rzeczywiście działa.

http://www.partiapiratow.org.pl/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...