almars Napisano Kwiecień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2007 Witam Wczoraj wypadł mi dysk z Raid-u 5 (Fedora Core 4) po odłaczeniu system ponownie startuje i wywala błąd (Repir Filesystem), wpisuje password wpisuje fsck - A -N wyświeliły mi się partycje i zaczynam pokolei je skanować fsck -r /dev/sda1 fsck -r /dev/sda2 fsck -r /dev/sda3 i na końcu została mi taka dziwna LABEL=/backup jak potraktuję ją tym samy poleceniem fsck -r /backup to wysakuje mi błąd Warning....fsck.ext3 for device LABEL-/backup exited with signa 11. Jak się dopatrzyłem na początku przy starcie (_żeczywiście_ → rzeczywiście) ORT zgłoszenie błędu wysakkuje na tym własnie LABEL=/backup NIe wiem co dalej z ty zrobic, proszę o pomoc. Ne wiem czy to będzie miał wpływ na działanie całego systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2007 i na końcu została mi taka dziwna LABEL=/backupSprawdź które urządzenie ma etykietę "/backup". Nie wiem jak to zrobić "inteligentnie", ale na piechotę to w Twoim wypadku pojechałbym sprawdziłbym jakie urzadzenia sa na dysku i po kolei sprawdził etykietyfdisk -l /dev/sda #sprawdzenie ile urzadzeń jest na sda e2label /dev/sda1 e2label /dev/sda2 e2label /dev/sda3 e2label /dev/sdXY Oczywiście X=a,b,c... a Y=1..9 (być może również litery, ale nigdy nie robiłem tylu partycji Za którymś razem e2label musi Ci pokazać etykietkę "/backup" - i to będzie to urządzenie, które trzeba potraktować fsck. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi