Skocz do zawartości

Błąd Typu Sysfs Class Device

robson33

Rekomendowane odpowiedzi

[...]i po ostatniej aktualizacji[...]
Sprawdz jakie ostatnio pakiety aktualizowales, sciagnij poprzednia wersje i wymus "downgrade" pakietów. Czasem trzeba po prostu poczekac.

To tylko obejscie. Jak chcesz sprawdzic dokladniej to zobacz czy czegos w syslogu nie ma

dmesg|tail

Na moje oko to wyglada na jakies problemy z SElinux. Mozesz spróbowac go wylaczyc na jedna sesje, tylko potem po wlaczeniu SElinuksa trzeba przy starcie dluzsza chwile poczekac az sobie odswiezy wiedze o plikach w systemie.

[EDIT]Wrzucilem z ciekawosci w Googla sekwencje "eth0: sysfs class device: Permission denied" (razem z cudzyslowami) i sa 3 trafienia. Moze któres Ci przypasuje.

WalDo podpowiedz jeszcze jak mam sprawdzić ostatnią aktualizację i czy ten downgrade nie wiąże się z koniecznością połączenia z internetem?

SELinux wyłączyłem i też nic nie dało.

Dodam jeszcze, że w trakcie ładowania systemu oprócz tych wcześniejszych błędów pisze, że mój nr IP jest używany przez inny komputer. Ale jest to nie możliwe, bo mam na kompie jeszcze xubuntu i tam internet hula bez zarzutów.

WalDo podpowiedz jeszcze jak mam sprawdzić ostatnią aktualizację i czy ten downgrade nie wiąże się z koniecznością połączenia z internetem?
Oczywiście że wiąże sie z koniecznością połączenia z intenetem :) Skądś trzeba wziąć te stare paczki, no nie? ;) Logi z aktualizacji yumem masz w /var/log/yum.log. Ogólnie jak to zrobić, to znajdziesz w moim poście dot. problemu z Operą 9.10 po aktualizacji systemu http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=87137

Dodam jeszcze, że w trakcie ładowania systemu oprócz tych wcześniejszych błędów pisze, że mój nr IP jest używany przez inny komputer. Ale jest to nie możliwe, bo mam na kompie jeszcze xubuntu i tam internet hula bez zarzutów.
Widziałeś te wątki z Googli, które podałem? Przypadek może dotyczyć wyłącznie Fedory, bo dyskusja zaczęła się 10. kwietnia. To jest dokładnie taki przypadek jaki występuje u Ciebie.

Problem w tym, ze przez ten blad nie mam polaczenia z netem
Pisales, ze masz Ubuntu jako drugi system? A nawet jak nie to zawsze jest jeszcze jakies LiveCD (Knoppix, Slax, ostatnio nawet Fedora LiveCD) no i jeszcze, a moze przede wszystkim 1CD lub DVD z instalka Fedory+"linux rescue"+chroot ;)

Chyba wystarczy do sciagniecia pakietów? A na forum jak wszedles?

Problem w tym, ze przez ten blad nie mam polaczenia z netem

ifup eth0 pomoze, ale to tez tylko obejscie na dluzsza mete strasznie denerwujace odpalanie tego po kazdym odpaleniu kompa :/ Wpis w rc.local nie pomaga...U mnie dzieje sie to tylko na Fedorze 7, FC6 gra i buczy jak trzeba

Ja mam FC6.

Udalo sie. Chyba byl problem z zapora, za pierwszym razem nie wylaczylem jej calkowicie. Wylaczylem na jedna sesje i zrestartowalem i zaskoczylo. Pózniej wlaczylem ja na nowo. Jak na razie odpukac dziala, zobaczymy jak dlugo, chyba do nastepnej aktualizacji :)

A tak na marginesie, to jak wylacza sie X-y w fc6? Gdzies wyczytalem, ze init 3 lub 5, ale to mi nie dziala.

Prosze o podpowiedz.

Z góry dzieki.