feler404 Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Mam problem z pamięcią USB, o ile odczytać z bólem można(nie wszystko i nie zawsze), to zapis już jest tylko wirtualny, jak można zapisywać na takim urządzeniu z poziomu zwykłego użytkownika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Wywołaj fdisk -l. Pod dyskami powinien być napęd usb (np. /dev/sdb1). Następnie utwórz jakiś folder(np. /media/usb). Jeżeli pendrive automatycznie się montuje, to odmontuj go. Potem jako root mount /dev/<napęd> /media/<folder> -o rw,uid=<nazwa użytkownika>, czyli u mnie to jest: mount /dev/sdb1 /media/usb -o rw,uid=rad. Może to nie jest najlepsza metoda, ale u mnie działa . Natomiast nie działa jak na razie automontowanie. EDIT: Oczywiście przed wyciągnięciem musisz go odmontować ręcznie (tzn. z konsoli) poleceniem umount /dev/<napęd> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feler404 Napisano Kwiecień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2007 >thof wielkie dzięki za radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi