Lakal Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Mam taki problem że nie mogę zainstalować Windowsa XP. Szukałem juz na forum i nie znalazłem, być może źle szukałem. W Google też sprawdzałem ale nie znalazłem niczego co by mi pomogło. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinku Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Ale jak instalowałeś FC6 i Windows czy Windows i potem FC6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakal Napisano Kwiecień 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Miałem Windowsa XP i zainstalowałem F6. Ale nie mogłem go zostawić, jedyną opcje jaką mogłem wybrać to skasowanie wszystkich partycji i stworzenie domyślnego układku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinku Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Jak maiałeś XP i podzieliłeś dysk na partycje to powinieneś móc zainstalować na wolnej partycji FC6.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakal Napisano Kwiecień 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Zapomniałem dopisać do mojego wcześniejszego postu że mogłem wybrać tylko usuń wszystkie partycje i stwórz domyślny układ Tak więc teraz mam tylko jedną partycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 W temacie napisałeś "Jak Zainstalować Windowsa W F6?, Pomocy! ", ja zrozumiałem to tak, że chcesz zainstalować windowsa na partycji linuksowej. Jeżeli o to chodzi to http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=13576 . Oczywiście wydajność będzie dużo mniejsza niż przy normalnej instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakal Napisano Kwiecień 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Jestem nowym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT i być możę źle śię wyraziłem, wiec napisze o co dokładnie mi chodzi. -Chcę usunąc mojego (_linuxa_ → Linuksa) ORT i zainstalować Windowsa XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 -Chcę usunąc mojego (_linuxa_ → Linuksa) ORT i zainstalować Windowsa XP.A to wystarczy, że ściągniesz jakiś program do partycjonowania, który będzie się bootował z nośnika danych (np. http://www.ranish.com/part podobnych programów jest więcej). Równie dobrze mógłbyś użyć linux rescue z płyty fedory lub jakiegoś livecd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinku Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Według mnie najlepszy sposób, usunąć wszystkie systemy z dysku, wgrać XP, zrobić partycje a potem wgrać (_linuxa_ → Linuksa) ORT... wszystko powinno ładnie chodzić... ja chcę tak zrobić tylko jeszcze wgram openBSD albo FreeBSD i wtedy na samym końcu BSD zainstaluje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakal Napisano Kwiecień 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 Tylko jak usunąć ten system? Czy ktoś mógłby mi to objasnić? A tego xosl nie umiem zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 piszesz dosyc chaotycznie. xosl nie jest potrzebny -domyslny bootloader fedory-GRUB- jest bardzo dobry xosl przydalby sie jesli masz kilka systemow -z tego co opisales masz teraz tylko (najlepszy) -Fedore zeby zainstalowac widnowsa musisz usunac fedore oraz jej partycje -ext3. aby to zrobic mozesz sciagna sobie np gparted livecd z sieci, wypalic na plytke, uruchomic z tej plytki komputer, usunac partycje ext2/3 i stworzyc w tym miejscu partycje dla windows ntfs lub fat32... pozniej musisz uruchomic komputer z plyty instalacyjnej małego-miękkiego, położyć książkę na enterze i czekać aż skończy się instalacja największego trojana w sieci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 podczas instalacji windy można usunąć partycje ext3 ja tak robiłem i było wszyzstko ok. Ni trzeba mieć gparted. Podczas instalacji windy system sam wykrywa partycje. Ext3 wykrywa jako unknown w każdym bądź razie można je usunąć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakal Napisano Kwiecień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2007 Dziękuje wam, bardzo mi pomogliście. Dla ścisłości chciałem powiedzieć że nie rozstałem się z Fedorą, ja tylko chciałem zainstalować "Winde" żeby sobie pograć I nie mam zamiaru rozstawać się z Fedorą i linuksem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinku Napisano Kwiecień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2007 Problem może być taki że jak zainstaluje ba FC6 Windowsa to owy windows coś kasuje a jak na Windows FC6 to wszystko ładnie chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2007 nooo tak jest... jeżeli zainstalelujesz winde po tym jak zainstalowałeś fedore to stracisz GRUBa (windows nadpisuje go podczas instalaci) jezeli zainstalujesz wpierw winde a potem (_linuxa_ → Linuksa) ORT to będzie wszystko si :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi