Skocz do zawartości

Szok!

simodias

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Nie znoszę MS windy! Tak się składa, że dotarło to do mnie ponad rok temu, kiedy po raz pierwszy zacząłem używać na serio (wtedy akurat) Mandrivy (najpierw 2005LE, potem 2006). Od dwóch miesięcy mam nowego notebooka (stypendium za I rok ;-) ), postanowiłem zainstalować Fedorę i muszę powiedzieć, że jest wspaniała! Chce podziękować wszystkim ludziom, którzy ją zrobili! Co więcej, jako nowy użytkownik FC6 miałem parę drobnych problemów (mp3, filmy, dowiązanie javy, konfiguracja w etc... w Mandrivie tego nie było ;-) ) Ale muszę powiedzieć, że Wasze forum i faq-i są niesamowicie przejrzyste i łatwe w użyciu! Z kolei nie sądziłem, że te proste rzeczy (jak aktywacja mp3, konfiguracja Gruba, grzebanie w X11) dadzą mi tyle satysfakcji! Po prostu szok! Na dodatek Wasza społeczność jest równie wspaniała! Miałem drobne problemy, których nie potrafiłem obejść sam, ale czegokolwiek nie umieszczałem na forum, zawsze spotykałem się z przyjazną atmosferą zrozumienia i chęci pomocy! Za to wszystko chciałbym wszystkim Wam serdecznie podziękować! Robicie kawał dobrej roboty i póki co mogę Was tylko podziwiać. Tak się składa, że dopiero na studiach (póki co II rok fizyki) dowiedziałem się na czym w ogóle polega programowanie (C++ i symulacje komputerowe). Pewnie jeszcze długo będę uczył się samej obsługi Fedory, nie mówiąc o jakimkolwiek rozwijaniu, ale jeśli kiedyś byłbym w stanie, chciałbym również dołączyć do Was na serio i spróbować zrobić dla tej społeczności coś dobrego. Jeszcze raz dziękuję za wszystko i pozdrawiam serdecznie - simodias

mnie akurat Mandriva zniechecila co do (_linuxa_ → Linuksa) ORT ...ale co do Fedory mam takie same zdanie i tez w sumie jestem jej uzytkownikem od 2 tygodni, a windowsy dysku wylecialy 2 dni po uzywaniu Fedory. A to ze trzeba wszystko samemu podostrajac to jest wielka zaleta (nie to co Windows robi wszystko za nas i przewaznie nie tak jak chcemy, nie mamy czesto na to wplywu). A i zapraszam kolege po za forum, również na IRCa.

@simodias

Nawet nie wiesz, jak miło widzieć, że ktoś docenia pracę społeczności :) Miło też widzieć taki entuzjazm. Dodatkowo udowadniasz, że nawet przy obecnym stanie Faq itp (który imho pozostawia jednak trochę do życzenia) wystarczy tylko trochę chęci ;).

Wasza społeczność jest równie wspaniała!
W tym momencie powinieneś już powiedzieć "nasza" ;) Muszę przyznać, że dla mnie społeczność to jeden z głównych powodów dla których zostałem przy Fedorze. Dodatkowo oczywiście jej stabilność, szybkość i cała reszta zalet.

Robicie kawał dobrej roboty i póki co mogę Was tylko podziwiać.

Możesz też się przyłączyć ;) Myślę, że już teraz masz wystarczającą wiedzę, żeby pomagać całkowitym nowicjuszom w jakichś prostych problemach, a po przeczytaniu tego posta i przejrzeniu Twoich poprzednich jestem skłonny stwierdzić, że masz też uprawnienia do ochrzaniania nie szukających i nie korzystających z faq, poradników czy google :D Poza tym możesz robić wiele innych rzeczy. Przede wszystkim reklamę ;)

Powodzenia :)

moje początki z linuxem też zaczynałem od Mandrivy (wtedy jescze Mandrake) pierwsza moja wersja to była 9.2 i miałem z nią sporo problemów. Pożniej przeszedłem na redhata 9 no i pozniej na fedorke :-) Miło usłyszeć pozytywne opinie od nowych użytkowników, którym przypadła do gustu ta dystrybucja, oraz cała społeczność forum jak i linux. Oby więcej takich osób :]

Dzięks ;-) Póki co, za parę dni mam drobne starcie z fizyką kwantową, tak więc jestem nieco ograniczony czasowo, nie mniej namówiłem na FC 6 mojego brata (student informatyki, równie zadowolony jak ja, nad większością problemów myślimy we dwóch ;-) ), kumpla z roku i kumpelę z matematyki ;-) Staram się archiwizować wszystkie linki i informacje, które były mi potrzebne do dostrajania, może uda się stworzyć za jakiś czas coś w rodzaju mini-przewodnika dla kolejnych zastosowań fedory ;-) Konkretnie myślę o zastosowaniu Fedory i dostępnych pakietów dla studentów kierunków technicznych (bo to akurat mi leży na wątrobie ;-) ) albo w ramach rozrywki może uda mi się zrobić kilka skórek choćby do xmms-a ;-)

witam

To forum to prawdziwa kopalnia wiedzy. Sam przekonałem kilka osób na Fedore i są zadowoleni, ale mozliwe to było tylko dlatego, że tu można rozwiązać prawie każdy problem oczywiście szukając. Dlatego przy tej okazji WIELKIE PODZIEKOWANIA dla wszystkich którzy poświęcają swój czas piszą jak rozwiązali problemy pomagają w rozwiązaniu problemów. Ta Wasza praca BARDZO POMAGA

pozdrawiam

Zapomniałem dodać, że ja też zaczynałem od Mandrake - konkretnie wersji 9.1. Okazało się to to kompletną porażką, ale na szczęście nie dałem się zniechęcić :P Później, jak już wspominałem Gentoo (po drodze jeszcze jakiś stary RH, Debian i Slack, ale tak krótko, że się nawet nie opłaca wspominać), a od.... o! niedawno była moja pierwsza rocznica z FC, dopiero teraz zauważyłem :P

Póki co, za parę dni mam drobne starcie z fizyką kwantową, tak więc jestem nieco ograniczony czasowo
Zawsze mówiłem, że szkoła/studia przeszkadzają w rozwoju :P

namówiłem na FC 6 mojego brata [...], kumpla z roku i kumpelę z matematyki ;-)

Jestem pod wrażeniem, niezłe osiągnięcie :) Byle tak dalej. Może zaproś ich na forum ;)

Staram się archiwizować wszystkie linki i informacje, które były mi potrzebne do dostrajania, może uda się stworzyć za jakiś czas coś w rodzaju mini-przewodnika dla kolejnych zastosowań fedory ;-)

Bardzo dobry pomysł :) Nie wiem czy trafiłeś już tutaj: poradnik.fedorapl.org - jeśli nie, to też przejrzyj, bo warto :)

Jeszcze raz powodzenia ;)

Nom Fedorka jest fajna tylko jedno duże ostrzeżenie (przez to właśnie stawiam system na nogi od nowa) nie instalować fontów TTF przez instalator fontów KDE rozpieprzyło mi tak instalacje że X-y kwitowały jednym

Could not load default font 'fixed

dwie godziny siedziałem naprawiając fonts.dir i fonts.face i d*pa X-y wstały ale RHGB już nie.Skończyło sie formatem.Ostrzegam!!

Nom Fedorka jest fajna tylko jedno duże ostrzeżenie (przez to właśnie stawiam system na nogi od nowa) nie instalować fontów TTF przez instalator fontów KDE rozpieprzyło mi tak instalacje że X-y kwitowały jednym

dwie godziny siedziałem naprawiając fonts.dir i fonts.face i d*pa X-y wstały ale RHGB już nie.Skończyło sie formatem.Ostrzegam!!

Niech cenzura wytnie ten post bo nam użytkownicy zaczną odchodzić do innych systemów ;)

Na TTF jest metoda ;) Opisałem w jednym z postów :)

To jest autoreklama.

A ja w ten sposób zainstalowałem mnóstwo czcionek TTF i nic się nie dzieje. Ale instalowałem tylko dla na swoim koncie, a nie dla całego systemu...

A ja w ten sposób zainstalowałem mnóstwo czcionek TTF i nic się nie dzieje. Ale instalowałem tylko dla na swoim koncie, a nie dla całego systemu...

To nie instaluj dla systemu naprawdę efekt :lammer: i ja pie****l i reinstalacja gwarantowana ;)

Swoją droga dzieki temu posłuchałem Waldo i mam już osobną partycję Home :-)