Skocz do zawartości

Windows Zjadł Mi Fedore :(

request_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ratujcie bo chyba się zapłaczę... dopiero co ustawiłem sobie w FC wszystko tak jak trzeba a windows mi ja zjadł. Wsadziłem płytę z instalatorem Windows aby sformatować jedną partycję jako ntfs ! wiem, że mogłem to zrobić inaczej ale tak wydawało mi się najprościej... no więc tak zrobiłem ale po tej operacji uruchamia mi się teraz windows automatycznie... w właściwościach mojego komputera(w windows) w zakładce zawansowane znalazłem uruchamianie i odzyskiwanie systemu tam w ustawieniach domyslny system to windows ale można to ręcznie edytować i wygląda to tak:[

code][boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /noguiboot /bootlogo

[/code]

wiecie co tam wpisać aby odzyskać fedore ?

wiecie co tam wpisać aby odzyskać fedore ?
Człowieku! Czy zadałeś sobie minimalny trud przejrzenia forum? Może warto się wysilić i zamiast płakać to przetrzeć oczka i przeczytać jeden z kilkudziesięciu wątków w których było to opisane. Sam pisałem ze 3-4 razy jaki wpis zrobić w boot.ini, żeby uzyskać pozycję w menu z dostępem do Linuksa. O tym jak odzyskać menu GRUBa po nadinstalowaniu Fedory Windowsem był pierdyliard razy.

Przeczytaj łaskawie par.2. regulaminu forum - uważnie i ze zrozumieniem proszę. Albo przynajmniej wpisz do wyszukiwarki "boot.ini" i przeczytaj (nawet pobieżnie) pierwsze 10 wątków. Głowę dam sobie uciąć, że znajdziesz rozwiązanie.