Joga.Bonito Napisano Kwiecień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2007 Witam, mam taki dziwny problem, usunąłem kieszeń HDD Tracer i... od tego czasu po wyłączeniu Fedory (nr. 6) komputer nie chce się wyłączyć. Sprawdziłem w BIOS'ie funkcje ACPI - są włączone. Co może być przyczyną takiego zachowania? Dodam, że dla eksperymentu zainstalowałem kieszeń od kolegi i... wszystko wróciło do normy Pomoc mile widziana. Z góry dzięki za uwagę Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
username Napisano Kwiecień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2007 Podaj więcej szczegółów, czy w kieszeni znajdował się dysk systemowy, czy była równolegle podłączona z innym dyskiem w środku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joga.Bonito Napisano Maj 1, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2007 W kieszeni dysku nie było - raz na jakiś czas (archiwum, przenoszenie danych), ale nie systemowy. Normalnie mam dysk SATA, a kieszeń jest pod IDE, równolegle do DVD-RW. Aha, ciekawe jest to, że jak wejdę do BIOSU i wyjdę (bez zmiany ustawień) i włączę FC6 to wyłącza się normalnie, ale po ponownym uruchomieniu już nie, mimo iż ustawienia w BIOSie są prawidłowe. Nikt nie pomoże? Aż taki mam ciężki przypadek... teraz wchodzi dlaczego Linuxnie jest tak popularny jak WinXP Kombinowałem z ustawieniami w biosie i nic, a najlepsze jest to, że WinXP zawsze wyłącza komputer. Czy aktualizacja systemu może coś zmienić? Yum update mi nie działa- brak reakcji. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2007 Jaki jest ostatni komunikat zanim zwiśnie przed wyłączeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2007 Kombinowałem z ustawieniami w biosie i nicBios tu zapewne nie ma nic (lub nieiwele) do roboty. Zmień ustawienie parametru "acpi". U mnie kiedyś (jeszcze w FC5, ale wiem, że w FC6 też działa) pomogło dopisanie w grub.conf w linii z "kernel" opcji "acpi=off". Yum update mi nie działa- brak reakcji.A to już jakby obok głównego tematu, ale tak z ciekawości to co Ci nie działa? Wpisujesz np. yum update i co? Śpi? Sprawdź konfigurację yuma i repozytoriów (czasem pomaga zakomentowanie linii baseurl i odkomentowanie mirrorlist w plikach /etc/yum.repos.d/*.repo albo odwrotnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joga.Bonito Napisano Maj 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2007 Po wylączeniu ostatnim komunikatem jest "acpi_power_off called" i stoi w miejscu Co do wpisu w grub.conf, to nic to nie daje. Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Maj 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2007 Nikt nie pomoże? Aż taki mam ciężki przypadek... teraz wchodzi dlaczego Linuxnie jest tak popularny jak WinXP Kombinowałem z ustawieniami w biosie i nic, a najlepsze jest to, że WinXP zawsze wyłącza komputer. Czy aktualizacja systemu może coś zmienić? Yum update mi nie działa- brak reakcji. Z góry dzięki za pomoc zapodaj najpierw Yum update Yum a pozniej dopiero yum update pozdro@@@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joga.Bonito Napisano Czerwiec 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2007 Zrobiłem tak: 1) yum update yum - działa 2) yum update - wyszlo 687 MB do zassania... okazalo sie, ze brak miejsca na dysku, wiec oproznilem troche i znow wydalem polecenie yum update, tym razem wyszlo cos takiego: --> Finished Dependency Resolution Error: Missing Dependency: kernel-x86_64 = 2.6.20-1.2962.fc6 is needed by package kmod-fglrx co dalej? Ktoś ma pomysł? Chyba jednak zrobię re-instalkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi