@WalDo Napisano Grudzień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2008 Ta komenda: restorecon -v "./dbus" nie działa. Próbowałem i z rootem i bez.Tylko na root, zwykły user i tak nie ma uprawnień. Składnia "./dbus" nie zawsze jest poprawna. Ja przy takiej podpowiedzi szukam wszystkich "dbus" na całym dysku i stosuję tę regułę Pomijam /usr/share i takie tam. W tym przypadku spróbowałbym na początekrestorecon -v "/var/run/dbus" restorecon -v "/var/lib/dbus" Głowy nie dam, bo SElinux to dla mnie wciąż wielka tajemnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNIPER.PL Napisano Grudzień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2008 Niestety nie zadziałało (tzn. komenda zadziałała, ale dalej ten sam komunikat) Pogrzebię jeszcze, ale chyba se na razie daruję i poczekam na f10. Może tam już się nie będzie blokować, bo pamiętam że na f8 chodziło bez problemu. Dopiero f9 zaczęła blokować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2008 Możesz jeszcze spróbować wygenerować od nowa etykiety dla wszystkich plików od nowa. touch /.autorelabel Trochę to trwa przy kolejnym uruchomieniu i tak jak poprzednio głowy nie dam, ale może coś to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNIPER.PL Napisano Grudzień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2008 Spróbowałem, ale również nie pomogło. Patrzyłem w SELinux Management i jest tam coś takiego w dziale File Labeling File Specification: /var/named/chroot/var/run/dbus(/.*)? SELinux File type: system_dbus_var_run_t:s0 File Type: all files i jeszcze drugi wpis: File Specification: /var/run/dbus(/.*)? SELinux File type: system_dbus_var_run_t:s0 File Type: all files Co do "hplip" jest też kilka wpisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi