rider3 Napisano Maj 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2007 Chyba zla sciezke podales bo nie dodaje sie to do listy ;/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2007 Chyba zla sciezke podales bo nie dodaje sie to do listy ;/.Hmmm...Moge dac tylko odpowiedz serwisowa nr 1 U mnie dziala Wrzucilem sobie paczke z tego linku, który podales do podkatalogu .themes (od domowego) i widze w zakladce "Motyw ikon" wpis "SnowIsh-1.0_PNG", wiec wg mnie jest OK. Zwróc uwage, ze to nie jest motyw, a tylko ikonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Maj 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2007 Zrobilem tak samo i w "Preferencjach Interfejsu Uzytkownika" w "Motyw Ikon" nic sie nie dodalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2007 Zrobilem tak samo i w "Preferencjach Interfejsu Uzytkownika" w "Motyw Ikon" nic sie nie dodalo.I na pewno masz strukturę katalogów $HOME/.themes/SnowIsh-1.0_PNG/128x128/.... itd itd? Pokaż co wyświetli taki zestaw poleceń (wklej tutaj to co na terminalu się pokaże, bo inaczej nie uwierzę )id cd pwd ls -l ./.themes/SnowIsh-1.0_PNG Robisz to oczywiście jako zwykły user, ten dla którego ma być dostępny ten zestaw ikon. To nie jest rozwiązanie globalne/systemowe tylko lokalne dla pojedynczego użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Maj 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2007 Eee te ikony z xfce-look.org sa w postaci plikow svg, nie png. Ponadto nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej kropce, ktora podales w sciezce :X (nie znam sie jeszcze zbyt dobrze na (_linuxie_ → Linuksie) ORT, ale staram sie czegos nauczyc wiec prosze opisywac rzeczy szczegolowo ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2007 Eee te ikony z xfce-look.org sa w postaci plikow svg, nie png. Ponadto nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej kropce, ktora podales w sciezce :X (nie znam sie jeszcze zbyt dobrze na (_linuxie_ → Linuksie) ORT, ale staram sie czegos nauczyc wiec prosze opisywac rzeczy szczegolowo ).Boze jakis Ty marudny jest... Móglbys wykonac (skopiowac i wkleic do terminala) te polecenia, które podalem powyzej? Nie wiem czy sa PNG czy SVG, bo nie zamierzam instalowac. Jesli rozpakowales sciagniety plik to jest w nim podkatalog SnowIsh-1.0_PNG. Kropka jak kropka - jest czescia nazwy katalogu. Jesli jest na poczatku nazwy, to plik jest ukryty przed wyswietlaniem np. poleceniem ls -l i dopiero polecenie ls -la pokazuje wszystkie katalogi. Kropka na poczatku sciezki ("./.themes") wskazuje na biezacy katalog. Za dlugo bym musial pisac, zeby to wyjasnic. Chodzi o to, zebys po przejsciu do katalogu domowego usera ("cd") pokazal co znajduje sie w katalogu .themes/SnowIsh-1.0_PNG bedacego podkatalogiem biezacego (czyli domowego) katalogu ("ls -l ./.themes/SnowIsh-1.0_PNG"). Ale to sa podstawy, o których warto poczytac - linki do ciekawych stron na pewno znajdziesz jak nie na forum to w Googlach. W kazdym razie z tego co piszesz wynika mi, ze zrobiles blad w rozpakowaniu lub w umieszczeniu w odpowiednim miejscu tych ikon i dlatego ich nie widzisz. Wykonaj te polecenia, które podalem powyzej, wklej tutaj (tylko wklej a nie przepisuj recznie) to co wyswietlilo sie na ekranie terminala, to bedziemy mogli walczyc z tym dalej. Szczerze mowiac nie mam specjalnej ochoty na pisanie bezproduktywnych (jak ten) postów nie widzac checi wspólpracy z drugiej strony, wiec zastanów sie czy potrzebna Ci jest pomoc w konkretnej sprawie czy kurs podstaw linuksa? Jesli pomoc, to sluze uprzejmie w miare mojej wiedzy, ale oczekuje wspólpracy. Szkolenia sa cholernie drogie, czasochlonne itp, wiec najlepiej jest znalezc materialy w necie, pouczyc sie i pocwiczyc samemu. Na forum nie ma na to miejsca - tu rozwiazujemy problemy, które uzytkownik zglasza (powinien zglaszac) dopiero po wypelnieniu par.2. regulaminu forum (radze przeczytac). [EDIT]OK, moja wina. To mnie sie cos pokrecilo z plikami. Faktycznie ten link jest do ikon SVG i zasada jest inna. Nie katalog .themes tylko .icons. Tyle, ze wg mnie to i tak nie pomoze, bo w paczce brakuje pewnych plików konfiguracyjnych (iconrc i index.theme) - mozesz próbowac sam te pliki utworzyc, ale to straszna dlubanina. Albo poczekaj, to moze ktos znajdzie lepszy niz podany przeze mnie sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Maj 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2007 Ok, dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2007 Ok, dzieki za pomoc.No niestety Nie zostaje mi nic innego jak powiedziec "nie ma za co" :\ Ale w sumie temat mnie zainteresowal. Podraze, jak bede cos namierzal to dam znac. Jakbys cos obczail to tez sie odezwij.... Hej, panowie & panie.... Jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi