bop Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 witam. nie wiedzialem do jakiego dzialu przypiac moj post wiec postanowilem tutaj. a wiec mam problem: chcialbym powrocic do windy(mam zainstalowane: fedore i wina) tzn chcialbym usunac fedore tylko nie wiem jak. czy wystarczy zwykly format??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 Nie wystarczy po formacie należy odpalić konsole odzyskiwania systemu windows np. z płyty instalacyjnej i wydać polecenie fixmbr. Po tym resetujemy kompa i wyłączamy.W książce telefonicznej musisz odszukać numer do Afrykańskiego Szamana VooDoo zeby przyjechał i odprawił taniec usuwania linuksa inaczej jeżeli tego nie zrobisz twój windows może zostać opętany i GG nie bedzie działać pojawią sie tajemnicze blue screeny i zwisy pamięć bedzie zżerana w 110% a zasilacz spali się po 2 godzinach. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 witam. nie wiedzialem do jakiego dzialu przypiac moj post wiec postanowilem tutaj. a wiec mam problem: chcialbym powrocic do windy(mam zainstalowane: fedore i wina) tzn chcialbym usunac fedore tylko nie wiem jak. czy wystarczy zwykly format??? Najpredzej to temat nadaje sie do Hyde Park albo do Kosza Porad powinienes szukac na forum Windows A serio: usun partycje windowsowe (jakis Partition Manager albo cos takiego) i sformatuj. A jakbys wrócil do linuksa, w szczególnosci do Fedory i zawital na naszym forum to nie dubluj postów prosze.\ [EDIT]I fixmbr z windowsa. [EDIT2]piotreek23 byl szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 Po pierwsze z pytaniami typu 'jak usunac linuksa' powinienes sie zwracac na jakis forum windowsowym. Po drugie dlaczego chcesz usunac fedore jesli masz i ją i windows , w czym ci fedorka przeszkadza :?: Po trzecie ; wejdz w windows do panelu sterowania i tam znajdz 'zarzadzanie dyskami' Usun partycje na której jest linux . Nastepnie uzyj płytki instalacyjnej windows by w trybie R dac polecenie FIXMBR i usunac bootloader !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bop Napisano Maj 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 hehehe dobre:) ale i tak zmieniam kompa wiec nawet zasilka moze pasc. a mam zamiar ja usunac poniewaz po dlugiej nieobecnosci wraca moj brat(ktory nie potrafi obslugiwac fedory:/ ) a ja wyjezdzam:P a moze da sie jakos zrobic zeby najpierw windows startowal?? zebym mogl sobie zostawic fedore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 hehehe dobre:) ale i tak zmieniam kompa wiec nawet zasilka moze pasc. a mam zamiar ja usunac poniewaz po dlugiej nieobecnosci wraca moj brat(ktory nie potrafi obslugiwac fedory:/ ) a ja wyjezdzam:P a moze da sie jakos zrobic zeby najpierw windows startowal?? zebym mogl sobie zostawic fedore Zrób tak jak ci powiedziałem tylko pamiętaj ten szaman to musi być rodzony afrykańczyk a nie jakaś podróba z Chin ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bop Napisano Maj 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 a moze byc a japoni bo slyszalem ze niektore ich produkty sa duzo lepsze:P a pozatym to przepraszam za zdublowany post(mialem problem z netem i wyslalo mi 2X) :/ dzieki za odpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinku Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 Eh te Chińskie podróby wszędzie ich pełno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 a moze da sie jakos zrobic zeby najpierw windows startowal?? zebym mogl sobie zostawic fedorePewnie ze sie da. Wrzuc plik /boot/grub/grub.conf, to powiemy Ci co zmienic. To tylko zmiana linii default=0 na jakis inny numerek. Zostaw Fedore, bo Cie zla karma dopadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi