Nyger Napisano Maj 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2007 Czyli zmiana czegos w plikach konfiguracyjnych z poziomu live'a jest absolutna podstawa i powinniennem sie z tym zaznajomic zanim przystapilem do instalacji...sorry ale jakos na to nie wpadlem! Btw. jak uczylem sie c++ (tu nawet kupilem ksiazke)/flash'a/html'a/xml'a - czy czego kolwiek zwiazanego z kompem to sciagalem program instalowalem, a nastepnie szukalem odpowiednich tutoriali - czyli ja stawiam na nauke w praktyczny sposób - ale skoro linux wymaga zupelnie innego podejscia to moze faktycznie nie jest dla mnie - ale mimo wszytko spróbuje sobie jakos poradzic... Ps. sorry za spam w tym topicu i marnotractwo waszego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Maj 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2007 Czyli zmiana czegos w plikach konfiguracyjnych z poziomu live'a jest absolutna podstawa i powinniennem sie z tym zaznajomic zanim przystapilem do instalacji...sorry ale jakos na to nie wpadlem!Konfiguracja systemu z poziomu konsoli jest w Linuksie podstawa i za razem najbardziej wygodnym sposobem konfiguracji. To, ze z live'a to szczegól. czyli ja stawiam na nauke w praktyczny sposób I bardzo dobrze. Ale chyba sam przyznasz, ze aby zaczac sie uczyc np. pisac w c++ trzeba najpierw przeczytac jakas ksiazke na ten temat - chocby po to, zeby wiedziec, ze komputer wypisze cos na ekranie kiedy napiszemy "cout << "hello world";" a nie "komputerze, rozkazuje Ci, napisz na ekranie 'hello world'". To samo z html'em - trzeba sie nauczyc najpierw czytajac, ze znacznik wyglada tak <znacznik> a nie na przyklad tak [{znacznik}]]]. Do czego zmierzam? Do tego, ze aby zaczac konkretna, praktyczna nauke trzeba najpierw poczytac. To samo z Linuksem - dam Ci odpalony system i kaze wylistowac zawartosc katalogu nie mówiac Ci uprzednio jak sie to robi i wiedzac, ze nie raczyles sam sie dowiedziec - i potniesz sie zanim trafisz na komende "ls" mimo, ze to najprostsze co moze byc. O wychodzeni z vima juz w ogóle nie wspomne, bo tutaj nie poczytanie przed przystapieniem do zabawy w programie konczy sie zawsze tekstem w rodzaju "jak sie z tego do cholery wychodzi". Schemat nauki zawsze wyglada tak: czytanie -> praktyka, bo nie na innej mozliwosci, nawet jesli czasem wydaje sie, ze jest inaczej. Z wiedza teoretyczna jeszcze chyba nikt sie nie urodzil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2007 ściągnąłem i zainstalowałem ten system: ftp://ftp.ukc.mirrorservice.org/sites/dow...-x86_64-DVD.iso To może być główne źródło Twojego problemu. FC dla 64bit procesorów nie jest zalecana dla początkujących. Jest z nią zdecydowanie więcej problemów. Ściągnij FC i386 a na 90% system wstanie bez błedów (no może po za X'ami:) ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadro Napisano Lipiec 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2007 Witam wszystkich forumowiczów Na uzyskanie pozwolenia na redystrybucję to trzeba czekać dłuższy czas, więc postanowiłem zmieścić wersję "LITE" swojego programu. W wersji 1.2 brak jest firmware'ów lecz postarałem się aby ich brak nie sprawił nawet początkującemu użytkownikowi Linuksa problemów w instalacji NEO. Oczywiście archiwum znacznie zmniejszyło też "swoją wagę" Zmiany dotyczą również wymagań systemowych. Nie wystarczy posiadać kernela w wersji 2.6.x lecz 2.6.10 lub wyższym Program jest dostępny pod adresem: http://rapidshare.com/files/43890254/NEO_I...er_v1.2.tar.bz2 oraz http://loken.net.pl/downloads/NEO_Installe...er_v1.2.tar.bz2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi