Wywern Napisano Maj 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2007 Ściągnąłem sobie tytułowego live w wersji Gnome i KDE, ale niestety pyta mnie system o użytkownika. Pewnie jestem ślepy, ale jakoś gugiel nie mówi jaki to ma być użytkownik i hasło.... Wiecie może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Maj 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2007 A fedora nie idzie?... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2007 Tzn. pokazuje Ci się ekran logowania? Napisze zupełnie w ciemno coś co może nie mieć związku z Twoim problemem Jeśli pyta się o użytkownika spróbuj wejść do konsoli (np. ctrl+alt+F1), potem zalogować się jako root, powinno pójść bez hasła. Dalej ustalasz sobie hasło dla roota passwd i na końcu ctrl+alt+F7, za login wpisz root i hało które wcześniej zmieniałeś. Możesz zawsze stworzyć użtkownika o ograniczonych prawach poleceniem adduser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Maj 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2007 User to fedora. Hasła brak. Tam chyba też jest automatyczne logowanie po minucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Maj 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2007 User to fedora. Hasła brak. Tam chyba też jest automatyczne logowanie po minucie. ups a ja zawsze klepałem root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi