Skocz do zawartości

Fedora7+reiserfs

zawiedziony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam jedną partycję jako reiserfs. Co należy zrobić aby fedora montowała ten system plików podczas uruchamiania? Oczywiście odnośny wpis w fstabie mam. Aktualnie podczas uruchamiania fedory otrzymuję komunjkat: montowanie lokalnych plików zawiódł.

Pozdrawiam

Naprawdę nikt nie używa partycji z systemem plików reiserfs? Nikt nie wie jak to zrobić w Fedorze 7? Opcje - szukajka i google - już użyłem więc to nie jest problem banalny. Wszystko co potrzebne do montowania systemu reiserfs mam w systemie. Montowanie "ręczne" w konsoli działa. Mało tego. Wystarczy po wgraniu się systemu w konsoli wpisać "mount -a" montowanie zostanie przeładowane i partycja z reiserfs jest zamontowana. Konsola nie wypluwa żadnych błędów ani uwag. Dlaczego więc nie montuje tego podczas uruchamiania?

olej ReiserFS, nikt go nie używa bo nie jest "zbyt dobry" :P
Mogłeś się wstrzymać od tego nic nie wnoszącego do tematu komentarza. Ja uważam, że reiserfs to bardzo dobry system plików. Szybki, stabilny i nie ma z nim większych problemów. zawiedziony później uruchomię drugiego kompa, gdzie mam postawionego linuksa właśnie na reiserfs i napiszę jakie mam tam wpisy w fstabie.

EDIT: U mnie ten wpisy wyglądają tak (przykład)

/dev/sdaX        /media/<nazwa folderu>        reiserfs    defaults    1 2

Dziękuję. Właśnie sobie poradziłem. Pomogło, przynajmniej na razie, wyłączenie selinuxa. Wpis w fstabie mam taki sam.

Pozdrawiam

selinux nie działa z reiserfs, więc chyba będziesz musiał go wyłączyć na stałe. Albo ktoś zna sposób na to żeby selinux "omijał" daną partycję.