Mic Napisano Czerwiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2007 Witam, Jestem nowym użytkownikiem (forum), ale Fedory jeszcze nie mam. Mam pytania do niej: 1. Czy na Fedorze 7 można uruchomić pulpit 3D? 2. Czy uruchomię Beryla? 3. Czy to prawda, że Fedora jest najlepszym systemem do tworzenia programów? Chodzi mi głównie o C++ i Pascal 4. Będę mógł uruchomić Cedegę na niej? (byłem userem Mandrivy 2007 Spring) 5. Jak szybko działa i jak jest stabilna 6. Czy obsługuje KDE? Bo na razie tylko znalazłem, że GNOME ma tylko.. Z góry serdecznie dzięki za odpowiedzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Czerwiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2007 1) Tak 2) Tak 3) Jak każdy inny imho 4) Da się, choć nie tak różowo jak na Mandrivie - Mandriva jest oficjalnie wspierana przez Cedegę - Fedora nie, więc są różne kwiatki, ale generalnie działa. 5) cóż, zadając takie pytania na forum Fedory nie spodziewaj się specjalnie obiektywnych odpowiedzi, bo większość z nas ten system ubóstwia Jednak imho jest (_na prawdę_ → naprawdę) ORT bardzo szybka - szczególnie najnowsza Fedora 7 w której szybki jest nawet yum (wcześniej był bardzo powolny) natomiast stabilność to moim zdaniem jej największa zaleta. Oczywiście zależy to w dużej mierze od posiadanego sprzętu jednak ja swoją Fedorę 6 męczyłem niesamowicie i nie udało mi się jej powiesić ani razu (FC5 z resztą też się to tyczy) więc jest bardzo dobrze. F7 jest zbyt młoda żeby ją oceniać pod tym względem, ale nie spodziewam się spadku jakości, a raczej w drugą stronę - jej wzrostu. 6) oczywiście, że tak. Gnome jest domyślnym środowiskiem jednak można wybrać KDE przy instalacji a nawet ściągnąć Fedorę Live z KDE. (nie powstrzymam się od drobnej uwagi, że większość z tych informacji da się wygooglować, znaleźć na forum bądź na stronie fedoraproject.org....) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic Napisano Czerwiec 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2007 Na koniec poprosiłbym o konkretnego linka do Fedory 7, abym mógł go wrzucić do FlashGet'a i ściągnąć Fedorę. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Czerwiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2007 Mic: zobacz na fedoraproject.org ,bo nie wiemy jaki masz sprzęt (64-bit czy i386), poza tym sobie wybierzesz najlepszy dla Ciebie mirror Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic Napisano Czerwiec 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Zarzuciłem do FlashGet'a wczoraj link'a. Łącze 4 mb/s, prędkość real 450 kb/s. Dzisiaj patrzę na sumy kontrolne całkiem inne: mają być: 96b13dbbc9f3bc569ddad9745f64b9cdb43ea9ae a są: 355bdb01b0268a4bb7c757f2737dcf7c Pierwszy raz zdarzyło mi się, żeby sumy kontrolne nie zgadzały się.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Ciągnij torrentem, już sporo ludzi udostępnia więc będzie dość szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic Napisano Czerwiec 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Torrente'm nie mogę, bo mam w Lan'ie zablokowane p2p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 To z ftp lub http/https. A programami typu flash get zawsze były problemy, Zastosuj inną metodę pobierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 a są: 355bdb01b0268a4bb7c757f2737dcf7cNie wiem skąd ściągałeś, ale ja mam identyczne sumy (pobierałem z tego pierwszego mirrora, który był podany na forum). Płytkę wypaliłem i okazało się instalator wieszał się przy kopiowaniu plików na dysk, ale tylko przy instalacji w trybie tekstowym, instalacja w trybie graficznym kończy się pełnym sukcesem (instalka standardowa + kilka dodatkowych pakietów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic Napisano Czerwiec 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Z stąd: http://sunsite.mff.cuni.cz/MIRRORS/fedora....edora/i386/iso/ winMD5sum obliczył mi taką sumę, ale nie zgadza się z tą co jest w pliku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Z stąd: http://sunsite.mff.cuni.cz/MIRRORS/fedora....edora/i386/iso/ winMD5sum obliczył mi taką sumę, ale nie zgadza się z tą co jest w pliku.. Nie mam pojęcia co to jest winMD5sum, ale jak masz sumy kontrolne napisane w sha1sum, to sprawdzaj to poleceniem sha1sum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic Napisano Czerwiec 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Nie mam pojęcia co to jest winMD5sum, ale jak masz sumy kontrolne napisane w sha1sum, to sprawdzaj to poleceniem sha1sum. winMD5sum jest to program Windows'owy do sprawdzania sum kontrolnych. A teraz ja mam pytanie: jak sprawdzić poleceniem sha1sum ? ? ? Odpowiedź znalazłem na forum Tylko, że ja nie mam Fedory.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 http://fedoranews.org/mediawiki/index.php/..._for_Windows%3F 10s szukania na google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 Poszukaj programiku fsum pod win. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 http://mirrors.fedoraproject.org/publiclist/Fedora/7/ chłopie na 4 magabitowym łączu serwer w firmie ciągnął mi f7 96 minut w trakcie instalacjii masz mediacheck-a. a co w niej jest ??? - cuda panie, cuda pozdro zybex_pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi