MC' Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Witam, Mam zainstalowanego flasha z repo macromedia: # rpm -qa|grep flash flash-plugin-9.0.31.0-1 I wszystko działało. Dzisiaj od dłuższego czasu po raz pierwszy wchodzę na stronkę http://www.enemyterritory.com/ i .. klops. Krzyczy, że nie mam flasha 8 Fakt że dawno nie urzywałem flashowych stronek ale chyba nic się nie zmieniło? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Fakt że dawno nie urzżywałem flashowych stronek ale chyba nic się nie zmieniło? [root@waldo ~]# rpm -q flash-plugin flash-plugin-9.0.31.0-1 U mnie strona działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 u mnie tez smiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sabby7890 Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 Ja to zawsze robię tak: Ściągam Adobe Flash Player Rozpakowuję do dowolnego katalogu, wchodzę do niego z konsoli i loguję się na roota poleceniem su. Potem zrób tak: cp flashplayer.xpt /usr/share/firefox[tab]/plugins cp libflashplayer.so /usr/share/firefox[tab]/plugins W miejsce [tab] wciśnij po prostu tab i sam dokończy ścieżkę, jak nie to drugi raz wciśnij tab i zobaczysz kilka możliwych opcji, dopisz tą z największym numerem. Po resecie FF wszystko powinno śmigać PS. Może przed wykonaniem tych operacji spróbuj odinstalować tego flasha z rpm. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Czerwiec 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 SOLVED Niestety jakiś czas temu odinstalowałem wtyczkę w FF NoScript i jakiś czas temu ją ponownie zainstalowałem. Problem polegał na tym, że wcześniejsze prawa dopuszczające tę witrynę się nie zachowały Zowu sprawdziła się zasada "szukać po dalekim świecie tego co jesst bardzo blisko". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi