Muniek1 Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Witam, Przepraszam za mój poprzedni post, problem byl dosc latwy do rozwiazania - mialem zly wpis w fstabie, który odpowiadal za montowanie dyskietek. Ok, ale nie w tym rzecz system jak nie montowal tak nie montuje pamieci masowych (w tym pen drive, aparat, komórka). Porty USB na pewno dzialaja dobrze, bo myszka i bluetooth chodza ok i sa poprawnie wyswietlane. Mam wlaczonego HAL'a oraz autofs, które uruchamiaja sie bezblednie. W gnome-volume-manager tez mam wszystko dobrze pozaznaczane. Domysla sie moze ktos jak rozwiazac ten problem? Dodam, ze manualnie moge zamontowac urzadzenia, ale jest to dla mnie uciazliwe. Pozdrawiam i prosze o pomoc! /edit/ Pod KDE dzieje sie tak samo wiec moim zdaniem to wina Hal'a. Jakies pomysly? /edit2/ w katalogu /etc/hal/fdi nie mam zadnych plików moze to wina tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 cos wiecej informacji ? jak mozesz zamontowac manualnie to w czym problem dodac wpisy do fstab ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 [...] w czym problem dodac wpisy do fstab ?Wydaje mi sie, ze chodzi o taki myk, ze wtykasz np.pen-drive i za chwile jest zamontowany, ale 100% pewnosci nie mam. Moze sie po prostu ikonka urzadzenia na pulpicienie pokazuje? Muniek1 opisz krok po kroku co robisz, jakie sa tego efekty oraz co chcialbys uzyskac, czego brakuje. [EDIT]Zapomnialem jeszcze zapytac co ma gnome-volume-manager do montowania? Jakos nie widze zwiazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 W /etc/fstab /dev/sdc1 /media/usb auto noauto,quiet,rw,noexec,users,dmask=0000,fmask=0111,nosuid,nodev 0 0 A potem tylko po podłączeniu napędu i pokazaniu się ikony urządzenia na pulpicie prawy klik -> zamontuj. Oczywiście /dev/sdc1 trzeba dostosować do własnego urządzenia, pomoże fdisk -l (małe L). Przynajmniej u mnie działa bez najmniejszych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi