trocha6 Napisano Czerwiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2007 Na swoim komputerze mam Fedorę 7 i Windows XP. Mam taki problem, że gdy mam dobrze ustawioną datę na Fedorze, to w Windowsie późni się o 2h. Natomiast gdy mam dobrze ustawioną w Windowsie w Fedorze jest 2h poślizgu. Jak sobie z tym poradzić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Czerwiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2007 man timezone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Czerwiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2007 Natomiast gdy mam dobrze ustawioną w Windowsie w Fedorze jest 2h poślizgu. Jak sobie z tym poradzić?? podejrzewam ze masz włączone by zegar używał UTC , jako root su - system-config-date Właściwości daty i czasu -> Strefa czasowa odhacz Zegar systemowy używa UTC Właściwości daty i czasu -> Data i czas ustaw sobie poprawnie ponownie uruchom komputer i już powinno być dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 Właściwości daty i czasu -> Strefa czasowa odhacz Zegar systemowy używa UTC To nie zawsze pomaga. Miałem FC6 ustawioną na UTC, zainstalowałem F7 bez UTC i miałem podobny problem. Odhaczanie czy zahaczanie nic nie dawało. Dopiero ręczna zmiana w /etc/sysconfig/clock wpisu UTC=false na UTC=true pomogła. Teraz na obu systemach mam UTC. W przypadku Windows musisz mieć UTC=false, czyli wyłączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi