robakpiotr Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Witam! Mam zamiar zainstalowac Fedore 7, lecz z tego co wiem to wymaga ona tego zeby zainstalowac ja na pierwszej partycji na dysku. Ja na pierwszej partycji mam winde i pytam was. Da sie jakos to obejsc? zeby nie przeinstalowywac windy? a zeby miec Fedorke:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 z tego co wiem to wymaga ona tego zeby zainstalowac ja na pierwszej partycji na dysku Uaktualnij sobie informacje, bo zdziebko nie pokrywają się z rzeczywistościa Ja na pierwszej partycji mam winde i pytam was. A ja mam partycje recovery ^^ A Fedorka działa Wielu posiada na początku winde i tez chodzi. Czemu miałoby nie działać? ;p Da sie jakos to obejsc? zeby nie przeinstalowywac windy? a zeby miec Fedorke:)? Najprościej wygospodaruj sobie troche miejsca na już istniających partycjach i na wolnym miejscu stwórz partycje linuksowe instalatorem Fedory (NIE czymkolwiek pokroju particion magic). Wcześniej tez dla pewności polecam zapuścić defragmentatora z xp. PS. O co chodzi z tym grub'em z topica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 [...] z tego co wiem to wymaga ona tego zeby zainstalowac ja na pierwszej partycji na dysku.Z tego co ja wiem, to tylko Windows miał takie wymagania. Piszę "miał" bo o ile się nie mylę, to XP już tego wymagania nie ma (choć tu mogę się mylić, bo nie mam windy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robakpiotr Napisano Czerwiec 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2007 bo tak na przyklad jest w ubuntu... wiec sie myle? super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2007 bo tak na przyklad jest w ubuntu...Zależy z którego obrazu instalujesz. Chyba jest tak, że wersja "desktop" czyści wszystko jak leci na wskazanym dysku, ale to nie znaczy, że z wersji "alternate" nie można go zainstalować w dowolnej partycji. Linux to Linux. [EDIT]Oczywiście przy instalacji zachowaj ostrożność i w odpowiednim miejscu z rozwijanej listy wybierz "własny podział dysku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi