kabor Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 Witam Was Mam problem, bowiem od momentu, gdy zrezygnowałem z Gnome na rzecz Kde, nie wiem w jaki sposób ustawić automatyczny wybór nakładki fluxbox. Przed tem edytowałem pliki użytkowników w katalogach home o nazwie .XClients i tam wybierałem fluxboxa. Teraz ten plik nie istnieje. Przeglądając Google znalazłem wiele sposobów, na przykład edytowanie pliku desktop w /etc/sysconfig , ale to nic nie daje. Edytowałem też inne pliki, kończyło się to na odzyskiwaniu oryginalnego pliku z kopii . Proszę o informacje, gdzie to można ustawić. Pozdrawiam kabor P.S. Użycie polecenie switchdesk fluxbox otrzymuje komunikat, ze fluxbox nie jest zainstalowany, a jest bo go używam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraDiavolo Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 Nie wiem w jaki sposób ustawić automatyczny wybór nakładki fluxbox. Przed tem edytowałem pliki użytkowników w katalogach home o nazwie .XClients i tam wybierałem fluxboxa. Teraz ten plik nie istnieje. A dlaczego nie możesz na nowo utworzyć pliku ~/.Xclients? #!/bin/bash export LC_ALL=C exec fluxbox potem wykonaj polecenie chmod +x .Xclients i zaloguj się ponownie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabor Posted September 22, 2004 Author Report Share Posted September 22, 2004 Nie wiem w jaki sposób ustawić automatyczny wybór nakładki fluxbox. Przed tem edytowałem pliki użytkowników w katalogach home o nazwie .XClients i tam wybierałem fluxboxa. Teraz ten plik nie istnieje. A dlaczego nie możesz na nowo utworzyć pliku ~/.Xclients? #!/bin/bash export LC_ALL=C exec fluxbox potem wykonaj polecenie chmod +x .Xclients i zaloguj się ponownie W sumie robilem nowy, ale nie działał. Kopiowałem ten plik z innego kompa. Teraz działa. Dzieki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts