Jump to content

Fluxbox

kabor
 Share

Recommended Posts

Witam Was

Mam problem, bowiem od momentu, gdy zrezygnowałem z Gnome na rzecz Kde, nie wiem w jaki sposób ustawić automatyczny wybór nakładki fluxbox. Przed tem edytowałem pliki użytkowników w katalogach home o nazwie .XClients i tam wybierałem fluxboxa. Teraz ten plik nie istnieje. Przeglądając Google znalazłem wiele sposobów, na przykład edytowanie pliku desktop w /etc/sysconfig , ale to nic nie daje. Edytowałem też inne pliki, kończyło się to na odzyskiwaniu oryginalnego pliku z kopii :). Proszę o informacje, gdzie to można ustawić.

Pozdrawiam

kabor

P.S. Użycie polecenie switchdesk fluxbox otrzymuje komunikat, ze fluxbox nie jest zainstalowany, a jest bo go używam :)

Nie wiem w jaki sposób ustawić automatyczny wybór nakładki fluxbox. Przed tem edytowałem pliki użytkowników w katalogach home o nazwie .XClients i tam wybierałem fluxboxa. Teraz ten plik nie istnieje.

A dlaczego nie możesz na nowo utworzyć pliku ~/.Xclients?

#!/bin/bash

export LC_ALL=C

exec fluxbox

potem wykonaj polecenie

chmod +x .Xclients

i zaloguj się ponownie

Nie wiem w jaki sposób ustawić automatyczny wybór nakładki fluxbox. Przed tem edytowałem pliki użytkowników w katalogach home o nazwie .XClients i tam wybierałem fluxboxa. Teraz ten plik nie istnieje.

A dlaczego nie możesz na nowo utworzyć pliku ~/.Xclients?

#!/bin/bash

export LC_ALL=C

exec fluxbox

potem wykonaj polecenie

chmod +x .Xclients

i zaloguj się ponownie

W sumie robilem nowy, ale nie działał. Kopiowałem ten plik z innego kompa. Teraz działa. Dzieki za pomoc.