Skocz do zawartości

Nagrywanie Mp3 W K3b

Mati_17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem nagrać na płytkę DVD w trybie danych mp3 dla kuzynki, ale k3b cały czas się czepia kodowania nazw plików :angry:

Już próbowałem różnych konfiguracji z kodowaniem i nic, proszę o jakieś pomysły jak nagrać te nutki w takim stanie w jakim są na dysku, bo już dwie DVD-ki TDK poleciały przez balkon :D

Najprościej jest wyrzucić wszystkie polskie litery z nazw plików.

W sumie racja, ale jakoś nie uśmiecha mi się ręcznie zmieniać nazw we wszystkich plikach. które mają w nazwie polskie znaki (zauważyłem, też że czepia sie nie tylko polskich znaków. ale także pojawiających sie w niektórych plikach krzaczków - a tego tez jest sporo)

Może jest na to jakiś prostszy "masowy" sposób ?? :rolleyes:

[...]ale także pojawiających sie w niektórych plikach krzaczków - a tego tez jest sporo)
Czyli jak sądzę przede wszystkim tych krzaków. Krzaki są zapewne skutkiem kodowania win-1250 a Fedora korzysta domyślnie z UTF-8.

Żeby to zrobić masowo, to trzeba napisać jakiś skrypcik i do tego utworzyć tablicę zamienników, tak żeby odpowiedniemu "krzaczkowi" odpowiadała właściwa literka.

Albo zamienić wszystkie tytuły na coś w rodzaju "utworek_0001.mp3" itd itd.

• 1 month later...

Żeby nie dublować tematów to się podczepiam. Nie mogę wypalić płyty audio z mp3. K3b po nagraniu pokazuje "sukces", wkładam płytkę do napędu i mam na pulpicie: "czysta płyta CD-R". No to ja to samo w brasero, a ten wiesza się po rozkodowaniu z mp3 do audio. To ja: wyrzucam z komputera k3b, brasero, potem update kernel i restart systemu. Potem yum install k3b, brasero, gnomebaker. I pewne zmiany są. Brasero wyrzuca komunikat: brasero uległ awarii. Gnomebaker to zawiesił mi cały system w momencie, kiedy załadowałem płytę. Dodam, że sama nagrywarka pod nautiliusem działa, ale jak wiecie jej możliwości nie są oszołamiające.