happy-angel Napisano Czerwiec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Witam wszystkich Mam nastepujacy problem: MIalem zainstalowanego beryla wszystko fajnie ale on mi sie znudzil i niemoge go wywalic. Tzn przez (_yum'a_ → yuma) ORT odinstalowalem beryl* emerlanda i aquamarine ale okienda dalej zeluja. Jak moge wrucic do standartowego gnome? Z gory dziekuje za odpwoiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Może odpalonego compiza? Zobacz czy nie masz włączonych efektów pulpitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Czerwiec 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Wlasnie probowalem odinstalowac compiz i po tym w ogole nie moge wejsc na konto bo pokazuje tylko wskaznik i czarny ekran na koncie root takich problemow nie bylo po odstalowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Czerwiec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Nie miałeś odinstalowywać compiza tylko go wyłączyć przez system->Preferencje->Efekty pulpitu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Czerwiec 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Dziala dzienki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
username Napisano Czerwiec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Ja również mam problem z żelującymi oknami. Nie mogę znaleźć opcji w berylu która wyłącza 'gibanie się' okna przy przeciąganiu. Mogę oczywiście wyłączyć całkowicie żelujące okna ale utracę przy tym inne efekty na których mi zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Czerwiec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Ja również mam problem z żelującymi oknami. Nie mogę znaleźć opcji w berylu która wyłącza 'gibanie się' okna przy przeciąganiu. Mogę oczywiście wyłączyć całkowicie żelujące okna ale utracę przy tym inne efekty na których mi zależy. Ja troszkę nie jarzę. Chcesz wyłączyć gibanie ale bez utraty żelujących okien? Zdefiniuj gibanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Czerwiec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 @username - Beryl Settings Manager -> Efekty Wizualne -> Żelujące okna -> Advanced -> Move -> wyłącz opcję "Move Effect" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Czerwiec 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Cos jest nie tak. Bo nadal nie mam ramki okienek (tam gdzie mam tytul okna i przyciuski z minimalizacja i zamnkniciem okna) i pozatym jak wybieram opcje wylacz efekty to mi komp wiesza sie tak ze musze go resetowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Pewnie metacity siadło Uruchom metacity i zobacz czy wszystko wróci do normy. Potem poszukaj w sesjach, bo pewnie tam coś się zepsuło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piet Napisano Czerwiec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2007 Ewentualnie może chodzić o dekorator okien - zmień na odpowiedni a potem "ponownie wczytaj (_menadżer_ → menedżer) ORT okien". Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Czerwiec 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2007 a jak sie zmiena dekorator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piet Napisano Czerwiec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2007 czyli rozumiem, że posypał Ci się dekorator okien (nie masz title bara)? Wybierz odpowiedni (_menadżer_ → menedżer) ORT okien [Metacity dla gnome'a] lub beryla - dla beryla [to chyba oczywiste]. Ewentualnie spróbuj 4 opcję od dołu ["Wybierz dekorator okien"] i tam wybierasz odpowiednią opcję, po czym przeładowujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Czerwiec 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2007 No to chyba troche bez sensu bedzie jak za kazdym razem bede odpalac beryla zeby zemienic dekorator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi