sorek Napisano Czerwiec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Witam, mam pytanie dotyczące GNOME i Fedory 7. Szukam jakiś fajnych "bajerów" na to środowisko graficzne. Np. takich pasków z aplikacjami jak ma Vista lub takiego paska gdzie ikony po najechaniu na nie myszą się powiększają. Dokładnie takim jak jest na tym filmiku przy ubuntu: Bardzo prosiłbym o odpowiedź oraz zaspokojenie mojej ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Ten pasek to kiba dock. Sposób instalacji powinien być na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sorek Napisano Czerwiec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Dobrze, ale to na FC6. Mi na F7 wywala taki błąd: [root@sorek sorek]# yum --enablerepo=drpixel install kiba-dock Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments http://drpixel.tuxfamily.org/fedora/7/x86_...ata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Date: Mon, 25 Jun 2007 19:47:30 GMT Server: Apache Content-Length: 304 Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Trying other mirror. Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: drpixel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Ja Ci nie pomogę bo nie instalowałem tego u siebie. Należy wpierw zainstalować rpm -ivh http://drpixel.tuxfamily.org/fedora/drpixel-release-1-2.noarch.rpm a potem yum --enablerepo=drpixel install kiba-dock Piszę na podstawie informacji na stronce. Jeśli tak zrobiłeś to niestety dalej nie poprowadzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sorek Napisano Czerwiec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Nie przetestować i napisać poradnik (dobra przepisać, ale nie o to tu chodzi)? Dość dziwne W sumie po pasku nie tego się spodziewałem ale cóż... Nie można mieć wszystkiego Dobrze, w takim razie jest inny program mający podobne funckcje do tego z Visty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tex_ass Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 Uruchom sobie GDesklets z uruchomionym compizem(w standarcie) lub berylem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sorek Napisano Czerwiec 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 Nie wiem czemu, zainstalowałem niestety program nie działa. Jest tylko ikonka na pasku i nic na pulpicie. Są jakieś pluginy do tego, albo dodatki czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 Nie przetestować i napisać poradnik (dobra przepisać, ale nie o to tu chodzi)? Dość dziwne W sumie po pasku nie tego się spodziewałem ale cóż... Nie można mieć wszystkiego Testowałem to w FC6, w F7 nie ponieważ w kiba dock są wg. mnie paskudne ikonki. Nieważne jak ładne załądujesz pne i tak podczas powiększania sie zepsują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziora Napisano Listopad 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2007 a jak kibe zainstalować na F8 czy nie ma jeszcze dostępnej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi