Skocz do zawartości

Brak Dzwięku Tylko W Xmms, Totemie Itp

nowybog

Rekomendowane odpowiedzi

System mi wykrywa 2 karty a mam teraz ustawioną na tą z której wydobywa się dzwięk, podczas testowania i oglądania teledysków na youtube więc dzwięk niby jest ale w aplikacjach typu xmms, totem, exaile dzwieku juz nie ma a jak chce otwarzac mp3 to nie chca sie nawet wlaczyc,

PLZ Help!

XMMS już działa, tyle że reszta jeszcze nie zainstalowałem paczki gdzie było w nazwie xmms i mp3 + zależności i działa teraz chyba musze odzielnie dla każdej aplikacji tak zrobić bo np w mplayerze też nie mam dzwięku... w m playerze wyskakuje mi że nie wykrywa karty! (kombinuje dlaje jak ktoś będzie miał jakieś pomysły to mile widziana odp)

Edit:

Wykobinowałem, jednocześnie moge mieć uruchomioną jedną aplikacje obsługującą dzwięk... wie ktoś jak zrobić aby była możliwość obsługi większej ilości aplikacji? Czas na googlowanie... jak nie znajde to będe truć na forum :P

wie ktoś jak zrobić aby była możliwość obsługi większej ilości aplikacji?
Alsa? Pogogluj. Ja z alsą mogę odtwarzać muzykę na audaciuos i jednocześnie odtwarzać film - to oczywiście bez sensu :lol: ale sprawdziłem i da się to zrobić. Słychać jedno i drugie.

(_usunolem_ → usunąłem) ORT wszystkie paczki ALSY i mi x nie wstał ;p
To nie widziałeś że cos poza alsą się usuwa?

Jeśli robiłeś to yumem to zajrzyj do /var/log/yum.log, sprawdź jakie paczki usunąłeś i zainstaluj z powrotem.

bylo ich tak duuużo że niechciało mi się czytać, myślałem że usunie tylko moduły odpowiedizalne za dzwięk z tych paczków ^^ ale system zainstalowałem i stoi, wszystko działa, jednak w XFCE tną się Opera i Mozilla, a tak to bajka, okazało się że konflikt z dzwiękiem powodowała druga karta dzwiękowa i jej usunięcie sprawiło że po ponownym wgraniy systemu alsa działała prawidłowo tzn. mogę korzystać z wielu aplikacji z dzwiękiem jednocześnie :) (wgranie, wkompilowanie odpowiedniego demona było bardziej skoplikowane niż czynność reinstall:P)