MC' Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 Witam, Po zainstalowaniu f7 i kmod-nvidia przez yum wyłożyły mi się okna i uruchomił się automatyczny ich konfigurator nic w niem nie zmieniałem tylk opoleciałem dalej (rozdz 800x600) i co prawda się uruchomiłu x'y ale wszystko jest bardzo jasne. Prawdopodobnie zostało coś podjaśnione. Gdzie powinienem szukać przyczyn takiego stanu rzeczy? Gdzie można zmieniać takie ustawienia? moj xorg.conf Xorg configuration created by livna-config-display Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "on" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" Option "DisableGLXRootClipping" "True" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" EndSection Teraz zauważyłem, że mam plik /etc/X11/xorg.conf.livna-config.backup ale niczym się nie różni od tego aktalnego. A monitor wali po oczach jak żarówka ;( Z góry dzięki za odpowiedzi. pozdr -------------- (Listingi do 12-15 linijek umieszczaj między znacznikami [code] i [/code], dłuższe niż 15 linii pomiędzy [codebox] i [/codebox] - tak jest czytelniej. Przeczytaj "BB Code Help" - WalDo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 U mnie jest odwrotnie, monitor jest za ciemny. Jasność ustawiam poleceniem xgamma . Zobacz jakie wartości wyświetla, standardowo powinno być niebieski, zielony i czerwony na 1.000. Wartość można zmienić np. xgamma -gamma 0.800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Czerwiec 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2007 No niby wszystko jest tak jak napisałeś. Najbardziej widzę to rozjaśnienie po dużo jaśniejszej belce tytułowej okna (bluecurve miałem ciemny granat a mam jasny błękit)i tle panelów które są jasno niebieskie mimo że były ciemno granatowe (kicker wall paper rail.png) ;( (Czyżby po updacie pozmieniali też te pliki w kde-base?) Niestety w fedorze po raz pierwszy spotykam się z taką nieprzyjemną niespodzianką ;( Do tej pory byłem zdania że nie zrobi ona nic bez mojej zgody. A być może jakoś mógłbym przeinstalować X'y ? Tylko zastanawiam się w tej chwili jak: yum groupremove "X Window System" i potem yum groupinstall "X Window System" ??? Okazuje się że jest to wynik update'u systemu i zdaje się że chodzi tu o kde Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj /Karlik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi