Atomic Napisano Lipiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 Witam. Mam zainstalowane dwa systemy Fedore i Windowsa. Jako domyślny system botowana jest Fedora ja natomiast chciałbym żeby był nim Windosw. Jak mogę zmienić botowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 Wedtyuj plik /boot/grub/grub.conf i zmień wartość default=0 na tą gdzie masz windowsa (prawdopodobnie 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atomic Napisano Lipiec 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 Wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atomic Napisano Lipiec 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 Mam jeszcze jedno pytanie, w menu jest dodaj usuń programy jeżeli no to kliknę wyświetla mi komunikat brak sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Lipiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 No, ale gdzie jest pytanie? Dodaj/Usun Programy, tak samo jak Aktualizator Oprogramowania, czy sam yum - do pracy wymagaja dostepu do sieci. Najwyrazniej Ty takiego dostepu nie masz... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atomic Napisano Lipiec 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 Czyli to nie działa tak jak dodaj usuń w Windows (stawiam pierwsze kroki z Linuksem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 W pewnym sensie tzn. podobnie jak w windows służy do usuwania. Ponadto wykorzystuje się go także do instalowania programów. Zanim go uruchomisz musisz być podłączony do internetu, ponieważ pierwszą rzeczą jaką wykonuje jest pobieranie informacji o najnowszym oprogramowaniu znajdującym się w repozytoriach itd. itp. Polecam http://poradnik.fedora.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atomic Napisano Lipiec 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 Wielkie dziek !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi