deathx Napisano Lipiec 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2007 Witam. Mam taki problem. Mam zainstalowane VMware Server 1.0.1 build-29996 na FC7. Problem polega na tym że po stworzeniu jakiej kolwiek virtualnej maszyny jak już daję 'Start' aby odpalić ją to pojawia się czarny ekran i potem zaraz zamyka się ten ekran i wraca do punku wejścia. Nie wiem o co chodzi. Będę wdzięczny za wszelką pomoc bo potrzebuję czasami odpalić windowsa i bardzo by mi to ułatwiło sprawę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2007 A jakie błędy? /var/log/messages dmesg | tail To zaraz jak się wykrzaczy. Odpal z terminala - na pewno pojawią się w nim błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathx Napisano Lipiec 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 Witam. No więc tak. Z konsoli użytkownika wywala tylko to: /usr/lib/vmware/bin/vmware: /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libcairo.so.2). Od razu mówie że mam zainstalowane libpng 1.2.16-1 oraz libpng-devel 1.2.16-1. Zaś jak już odpale vmware pod rootem to mam coś takiego: /usr/lib/vmware/bin/vmware: /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libcairo.so.2) scim-bridge: /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6) Failed to invoking the agent: Brak procesów potomnych Cannot launch the agent The messenger is now down The messenger is now down An IOException occurred at scim_bridge_client_imcontext_set_cursor_location () An IOException occurred at scim_bridge_client_imcontext_set_cursor_location () The messenger is now down The messenger is now down scim-bridge: /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6) Failed to invoking the agent: Brak procesów potomnych Cannot launch the agent The messenger is now down The messenger is now down An IOException occurred at scim_bridge_client_imcontext_set_cursor_location () An IOException occurred at scim_bridge_client_imcontext_set_cursor_location () An IOException occurred at scim_bridge_client_imcontext_set_cursor_location () An IOException occurred at scim_bridge_client_imcontext_set_cursor_location () An IOException occurred at scim_bridge_client_imcontext_set_cursor_location () An IOException occurred at scim_bridge_client_imcontext_set_cursor_location () An IOException occurred at scim_bridge_client_imcontext_set_cursor_location () The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down The messenger is now down Bibliteki gcc też mam gcc - 4.1.2-12, gcc-c++ - 4.1.2-12, libgcc - 4.1.2-12. Z logów mam komunikaty z wczoraj z dzis jeszcze nic nie było [root@localhost]# dmesg|tail /var/log/messages Jul 17 19:03:54 localhost auditd[1917]: The audit daemon is exiting. Jul 17 19:03:55 localhost kernel: audit(1184691834.466:46): audit_pid=0 old=1917 by auid=4294967295 subj=system_u:system_r:auditd_t:s0 Jul 17 19:03:55 localhost audispd[1919]: input read: EOF Jul 17 19:03:55 localhost pcscd: pcscdaemon.c:614:signal_trap() Preparing for suicide Jul 17 19:03:56 localhost pcscd: readerfactory.c:1363:RFCleanupReaders() entering cleaning function Jul 17 19:03:56 localhost pcscd: pcscdaemon.c:558:at_exit() cleaning /var/run Jul 17 19:03:56 localhost kernel: Kernel logging (proc) stopped. Jul 17 19:03:56 localhost kernel: Kernel log daemon terminating. Jul 17 19:03:56 localhost hcid[2144]: Can't connect to system message bus: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: Connection refused Jul 17 19:03:57 localhost exiting on signal 15 Nie wiem naprawdę o co biega. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. Pozdrawiam P.S.: Ewentaulnia prosze o polecenie mi jakiegoś odpowiednika. Przecież nie musi być vmware jeśli jest cos innego ciekawego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 Zaś jak już odpale vmware pod rootem to mam coś takiego:A musisz to robić z roota? Może lepiej jako zwykły user? No i zainstaluj najnowszego VMware Server 1.0.3 może coś tam poprawili. P.S. Krótki kod (do 15 linijek) w znacznikach [code][/code], dłuższe w znacznikach [codebox][/codebox] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathx Napisano Lipiec 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 A musisz to robić z roota? Może lepiej jako zwykły user? No i zainstaluj najnowszego VMware Server 1.0.3 może coś tam poprawili. Witam. Jak już pisałem dziś odpowiedz miałem zainstalowaną najowszą wersje. Poza tym podełm dwa kody z tego co pojawia się jak odpalam vmware spod zwykłego usera (code 1) i spod root (code 2). W obu wypadkach robi się to samo tylko w przypadku roota wywala wiecej błędów. Nadal więc pozostaję z problemem. P.S. Krótki kod (do 15 linijek) w znacznikach [code][/code], dłuższe w znacznikach [codebox][/codebox] Dzięki za info bedę pamiętał na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi