P-A-B-L-O Napisano Lipiec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2007 Witam. Doczekałem się w końcu F7 ze sterami do swojej sieciówki. Chcę sobie zrobić fluxboxa takiego jak tu -> http://www.deviantart.com/deviation/458046...h+age_scale%3A5 Proszę o pomoc, co muszę zrobić żeby taki rezultat uzyskać? Czytałem artykuł sorrora o fluxie i będę sobie powoli kombinował, ale jeśli możecie napiszcie jakie elementy muszę pościągać. Wiem tyle, że ten theme na screenie to Mire v2, tapeta jest nie istotna, ale jeszcze kwestia tych skrótów czyli "TRLM, HOME, FFOX itd." i i tego appsa z informacjami o kompie. Proszę o pomoc. ---------------------------------- I jeszcze pytanko: jakie Mire v2 ściągnąć, bo mam do wyboru for Openbox 3.4 i Gtk theme. Więc które? ---------------------------------- No dobra zassałem Mire v2 i wypakowałem. Sorror pisał aby podać ścieżkę do pliku ze stylem. session.styleFile: /home/user/tematy/temat-ulubiony No i ja podaję swoją ścieżkę, czyli: /home/pawel/.fluxbox/styles/Mire v2 no i w menu nie pokazuje mi się kolejny styl do wyboru. O co chodzi? Bo w pliku init od fluxa oryginalnie jest podana taka ścieżka: /usr/share/fluxbox/styles/Emerge Próbowałem tam przenieść swój temat, ale nie mogłem ponieważ pokazał mi się komunikat że nie mam dostępu do tego katalogu (jakoś tak). Uznałem że muszę być na koncie root. Zatem przelogowałem się, no ale z kolei nie mogłem odpalić nawet firefoxa i konqi bo na koncie roota nie mam w menu fluxa wpisanego firefoxa i konqi, nawet nie wiem jak to zrobić żebym na koncie roota miał to samo co na userze. No ale po kolei, najważniejsze jest dla mnie teraz to: jak mam zrobić by nowy temat pokazał mi się w menu fluxa, żebym mógł go włączyć. Pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2007 No i ja podaję swoją ścieżkę, czyli: /home/pawel/.fluxbox/styles/Mire v2 Zauważ, że w ściezce masz spację. Zamien to na /home/pawel/.fluxbox/styles/Mire\ v2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Sierpień 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2007 Dzięki za wskazanie błędu i pomoc. Zadziałało, ale efekt mnie nie zadowala, ponieważ ten theme nie wygląda tak jak na screenach. Zmienił się kolor na szary zamiast na czarny i zamiast kółeczek są normalnie przyciski zamknięcia, minimalizacji i maksymalizacji (krzyżyk,prostokąt,linia). Inna sprawa, w menu jak wybieram z listy jakąś opcję, wybór się nie podświetla, a powienien. Dlaczego ten theme nie wygląda jak powinien? A może ja sam muszę wszystko podstawić, bo w katalogu z tym tematem są pliki buttons i start_blue (w zależności od koloru). Proszę o poradę. ---------------------------------------- Przed chwilą jeszcze zobaczyłem w pliku theme.ini że ta wersja Mire v2 jest "for Windows". Więc tak na dobrą sprawę jaką muszę ściągnąć? Czy wersję GTK+ 2.0? ---------------------------------------- OK udało mi się dojść do tego że paski tytułowe są czarne z kropkami od zamknięcia, minimalizacji i maksymalizacji. Jednakże na screenach tła okien są czarne i przyciski są czarne no i właśnie z tym już nie potrafię sobie poradzić. Co więcej rozmiary przycisków, czcionka - to chcę sobie pozmieniać. Domyślam się że muszę to zmienić w pliku, tylko nie wiem w jakim. W init? Szkoda że theme nie zmienia wszystkiego od razu. Bo na piechotę to w sumie dużo zabawy. Tak czy inaczej chętnie się z tym pobawię. Tylko potrzebuję pomocy. I jeszcze jedna sprawa: nad paskiem tytułowym każdego okna pokazuje się w lewym rogu prostokąt z nazwą uruchomionego programu. Jak się tego pozbyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooleq Napisano Listopad 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2007 Właśnie ja bym bardzo chciał sie dowiedzieć jak edytowac menu wiem gdzie to sie rbi ale nie wiem jakich wpisow uzywac. Może ktoś podać jakąś listę albo coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2007 Może ktoś podać jakąś listę albo coś http://www.fluxbox.org/docbook/pl/fluxbox-docs.html http://wiki.fedora.pl/GUI/Fluxbox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi