webon Napisano Sierpień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2007 Witam Czy jest jakis programik albo sposób na odczyt zarysowanego cd nie interesuje mnie idealny odczyt tylko tego co sie da w tej chwili majac np porysowany film na poczętku sciagam 100MB i koniec a mam taka rysę w początkowej fazie Może jest już jakaś komenda na kopiowanie danych z błędami, gdzie te błędy się pomija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cineks Napisano Sierpień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2007 Witam Czy jest jakis programik albo sposób na odczyt zarysowanego cd nie interesuje mnie idealny odczyt tylko tego co sie da w tej chwili majac np porysowany film na poczętku sciagam 100MB i koniec a mam taka rysę w początkowej fazie Może jest już jakaś komenda na kopiowanie danych z błędami, gdzie te błędy się pomija Witam!!! do takich spraw używam dd_rescue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Sierpień 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2007 Witam!!! do takich spraw używam dd_rescue Dzieki programik fajny tylko niestety na odczytanie cd musialbym chyba poswiecic kilka godzin albo dni:( strasznie wolno idzie bo ostro porysowana plyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2007 ostro porysowana plyta To może spróbuj inaczej. Co niedziele w Katowicach koło dworca jest giełda komputerowa. Ostatnio jak byłem tam kilka razy (w kwietniu), widziałem tam faceta, który miał maszynkę do tego celu przeznaczoną. Nie wiem tylko za ile i na ile to jest skuteczne. Prawdopodobnie polega to na starciu wierzchniej warstwy, dokładnie nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2007 Sądząc z wyników testów, które dawno temu czytałem sobie na cdrinfo.pl wiele zależy od czytnika/nagrywarki. A tak poza tym to zwykłe dd (nie dd_rescue) nie wystraczy? Jeśli poprawnie rozpoznawana jest wielkość płyty, to powinno pojechać po całości blok po bloku w trybie surowym Przynajmniej mnie udało się uratować w ten sposób odratować już ze 4-5 płyt, które w wyniku używania, rzucania gdzie popadnie bez opakowania itp były w opłakanym stanie i żadne "cudowne" programy nie chciały ich przeczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Sierpień 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2007 Do Katowic mam niedaleko moze wiec przy okazji kiedys tak zrobie:) Płytka w polowie jest totalnie porysowana tak jest z pożyczaniem:( Ponoć smarowanie pasta do zebow pomaga bo to dodatkowe polerowanie. dd_rescue to dobry program wszystko odczytuje ale po 3 godzinach odechciało mi się tego zwłaszcza ze wyciągnął tak okolo 100MB z CD. lepiej jest to sciagnac od nowa i nagrać jesli jest w sieci. Szukałem programu który pomijałby takie błędy wielkim łukiem i odczytał tyko co się da. Testowałem to programami widowsowymi pod wine nawet chodza:) ale efekt czasowy jest ten sam albo gorszy, pomimo maksymalnie dopracowanych ustawień pod kątem szybkości odczytu danych. Polecam dd_rescue szkoda tylko ze nie mozna wybrac sobie pliku do odczytu i trzeba sciagac caly obraz cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi