Skocz do zawartości

Jaki Latop?

Jasiek_M

Rekomendowane odpowiedzi

ma Windowsa w standardzie:( Nie wiem po kiego mi on... i ta ikonka "Design by Windows" czy coś takiego:/

Bill WinZgrozy wyprzedaje, niestety o nie, lapcie są droższe. Nawet nie da się opylić takiej winzgrozy, bo są ponaklejane na lapa naklejki z numerem.

Na szczęście sam lap działa OK nie ma żadnych problemów. Brat właśnie kupił Acera z LinuLipo_cos ale to tylko wersja tekstowa z MC. Niestety drivery na płycie tylko do winzgrozy.

Nie działa więc wbudowana kamerka i WiFi ,nad tym właśnie działam natomiast grafika i dźwięk jest. Niestety wiatrak włącza się co chwile no i nie działa regulacja częstotliwości procka idzie na 100 % 1.7 GHz.

Umnie w MaxDacie jest podobnie też na 100 % narazie nie poradziłem sobie z tym problemem, reszta OK

Acerze pomogła zmiana biosu

można coś więcej w temacie ? Lapek nowy na gwarancji czy tak moźna?

pozdrawiam

ja polecam asusa kupiłem laptopa z 3 tygodnie temu za 3200 na fedora wszystko działa oprócz kamerki i wifi to ostatnie nie chce mi się konfigurować ale wiem że na najnowszym jądrze działa ta karta mam w laptopie ati x2300 ze 128mb swojej pamięci i co ciekawe również działa jest 3d itp mam core duo 1,73 1giga ramu dysk 120 giga . Nie polecam laptopów firmy lg mają bardzo kiepski serwis i nie polecam składaków takich jak ntt to tak jagbyś kupił amerykański samochód zrobiony w japoni testowany na jamajce z ceną z rosji :) ja jak i wielu moich znajomych jest zadowolona z firmy asus te laptopy są wieczne polecam :D

• 2 weeks later...
Witam!

Ile kosztuje dobry laptop, macie jakieś swoje konkretne typy i na co proponujecie zwracać uwagę?

Pozdrawiam!

Jasiek:)

Zależy do czego ma być :lol:

Sun Ultra 3 kosztuje coś koło 20 tys. zł.

Ja bym wybrał małego i lekkiego z ekranem 12-13 cali.

I do tego z długim czasem pracy na baterii.

hmm nie wiem czemu ale każdy laptop do 4000zł ma Windowsa w standardzie:( Nie wiem po kiego mi on... i ta ikonka "Design by Windows" czy coś takiego:/

Coś słabo szukałeś:

Notebooki z Linuxem do 4 tys. zł

Notebooki bez systemu do 4 tys. zł

Ale one niestety mają klawisze Windowsowe :lammer:

Na szczęście są jeszcze modele bez nich:

Notebooki bez Windowsa i bez klawiszy do Windowsa :rolleyes:

Jakbyś szukał jakieś testy to znajdziesz je na:

Testy wg producenta

Testy wg matrycy

Testy wg oceny

Gdybyś miał jakieś pytania to zajrzyj na forum:

Forum Notebookcheck.pl