macmus Napisano Sierpień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2007 otóż zapusciłem sobie update całej fedorki yum -y update i zaktualizowało mi się wszystko do nowego kernela. Jednak gdy wybieram go wszystko staje od razu po "uncompresing linux". Wcześniej pomagało dopisanie do gruba hpet=disable jednak teraz nie daje to rezultatu co jeszczcze moge zrobić zeby podnieść fedorke na nowywm kernelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2007 Wróżka znowu ma wolne Więcej danych. Co to za system? 32- czy 64-bit? Fedora 7? Dokładna wersja jadra? Jaki sprzęt: płyta, procesor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Sierpień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2007 już daje dokładne dane: system: fedora 7 32 bity komputer: Toshiba Sattelite A210 processor: AMD 64 x2 TL-58 grafika: ATI HD2600 jądto to to najnowsze zaktualizowane przez opcje yum update z repo livina, czyli 2.6.22.1-41 edit: dodałem opcje acpi=off i ruszyło na nowym jaju tyle, że teraz nie pokazuje mi stanu bateri jak to jest możliwe żeby na starym jajku z pudełka acpi chodziło a teraz na nowym nie chce dostaje nastepujace komunikaty jajo bez parametrów: uncompressing linux ... ok MP_BIOS bug:8254 timer not connected to IO-APIC i jak dodam acpi=off powernow-K9: not supported jakiś hint żeby na nowym jajku działało acpi tymbardziej ze na starym działało od szczału?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Sierpień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2007 już daje dokładne dane: system: fedora 7 32 bity komputer: Toshiba Sattelite A210 processor: AMD 64 x2 TL-58 grafika: ATI HD2600 jądto to to najnowsze zaktualizowane przez opcje yum update z repo livina, czyli 2.6.22.1-41 edit: dodałem opcje acpi=off i ruszyło na nowym jaju tyle, że teraz nie pokazuje mi stanu bateri jak to jest możliwe żeby na starym jajku z pudełka acpi chodziło a teraz na nowym nie chce dostaje nastepujace komunikaty jajo bez parametrów: uncompressing linux ... ok MP_BIOS bug:8254 timer not connected to IO-APIC i jak dodam acpi=off powernow-K9: not supported jakiś hint żeby na nowym jajku działało acpi tymbardziej ze na starym działało od szczału?? http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-225787.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Sierpień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2007 dopisałem noapic notsc znikło MP_BIOS bug:8254 timer not connected to IO-APIC teraz jest tylko uncompressing linux ... ok i dalej nic :( to jakiś bug nowego jajka ??? czy co ? edit: czy instalacja 64-bitowej wersji rozwaiże problem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi