Tobiasz Dziubiński Napisano Sierpień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2007 Siemka, Podczas pracy Azureusa pisze ze Ratio nie dziala :| Na poczatek mialem problem z Natem mialem nadzieje ze naprawa wspomoze predkosc sciagania (na windzie predkosc tego i innych prubowanych plikow zawsze osiaga ponad 100) ale nie nic nie sciaga sie szybko mam nadzieje ze rozwiazanie problemu z RATIO pomoze i szybciej sie bedzie sciagac Prosze o pomoc... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2007 Jesteś pewny, że Twoja konfiguracja sieci jest OK? Chociażby - konfigurowałeś firewall u siebie i NAT i masz pewność, że porty są odblokowane? Czy jesteś pewny, że próbujesz pobrać żywy torrent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Sierpień 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2007 Jesteś pewny, że Twoja konfiguracja sieci jest OK? Chociażby - konfigurowałeś firewall u siebie i NAT i masz pewność, że porty są odblokowane? Czy jesteś pewny, że próbujesz pobrać żywy torrent? Konfiguracja sieci = nie konfiguracja firewall = nie I nie wiem jak to zrobic (jestem nowym uzytkownikiem) NAT = dzisiaj robilem i bylo polaczenie nat na ok i buzka zielona Heh teraz to nawet NAt nie dziala wylaczylem komputer wlaczylem ponownie i znow NAT za firewall Wpisywalem iptables -I INPUT -p tcp -m tcp --dport 40200 -j ACCEPT I dzialalo a teraz nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Sierpień 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2007 Wiecie co wczoraj wlaczylem Ktorrent predkosc ponad 70 a teraz 10 nie dochodzi z tym samym plikiem :/ LINUX POD WZGLEDEEM POBIERANIA PLIKOW JEST CHYBA NAJGORSZYM SYSTEMEM NIGDY NIE MIALEM TAKICH PROBLEMOW, JA JUZ NERWOWO NIE WYTRZYMUJE... NIE ZMIENIE O ALE JUZ NIE MOGE ;( PROSZE POMOZCIE!!!!! I POWIEDZCIE MI JAK TO JEST W TYM SYSTEMIE ZE COS SIE PSUJE NAWET JAK SIE NIC NIE GRZEBIE I NIE AKTUALIZUJE!? PLEASE HELP ME! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Sierpień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 Mistrzuniu, pobieram pliki zarówno azureusem jak i ktorrent i nie mam żadnych problemów. Jadę całą prędkością łącza. Poustawiaj sobie wysyłanie, pobieranie, jak nie wiesz co masz zrobić z firewallem to poczytaj trochę na forum o iptables.Oprócz tego masz do dyspozycji graficzne narzędzia do konfiguracji firewalla. Poza tym skoro jesteś świeżym użytkownikiem to przejrzyj sobie jeszcze wiki azureusa i ktorrenta na ich stronach zanim zaczniesz wypisywać jaki to Linux jest najgorszy pod względem pobierania plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 Problemy wynikają zazwyczaj z niewiedzy, mieszania repozytoriów itp. Osobiście polecam lekturę manuali do RHEL: Introduction to System Administration System Administration Guide Reference Guide Jakbyś nie wiedział, to RHEL jest komercyjną wersją Fedory, więc większość tematów opisanych w tych podręcznikach pasuje idealnie. A samo też nic się nie dzieje. Od wielu lat używam Fedory i im lepiej ją poznaję tym bardziej stabilnie się zachowuje Zdumiewające nieprawdaż? [EDIT] Wpisywalem iptables -I INPUT -p tcp -m tcp --dport 40200 -j ACCEPT I dzialalo a teraz nie :/ A nie zmieniłeś portu w ustawieniach Azora? Poza tym o ile pamiętam to na zniknięcie komunikatu "za firewallem" (czy jak to tam było) trzeba dłuższy czas poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Sierpień 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2007 Problemy wynikają zazwyczaj z niewiedzy, mieszania repozytoriów itp. Osobiście polecam lekturę manuali do RHEL: Introduction to System Administration System Administration Guide Reference Guide Jakbyś nie wiedział, to RHEL jest komercyjną wersją Fedory, więc większość tematów opisanych w tych podręcznikach pasuje idealnie. A samo też nic się nie dzieje. Od wielu lat używam Fedory i im lepiej ją poznaję tym bardziej stabilnie się zachowuje Zdumiewające nieprawdaż? [EDIT] A nie zmieniłeś portu w ustawieniach Azora? Poza tym o ile pamiętam to na zniknięcie komunikatu "za firewallem" (czy jak to tam było) trzeba dłuższy czas poczekać. Niestety nie znam bardzo dobze eng. Nic nie zmianialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi