marciek Napisano Sierpień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2007 Tak jak w temacie : Udalo sie komus skonfigurowac lub tez uruchomic Lirc ? Paczki w repo nie ma pelnych chyba ... a kompilacja sie nie powodzi : ps. umame -r 2.6.22.1-41.fc7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2007 ... a kompilacja sie nie powodzi :A może zdradzisz dlaczego? Wklej może komunikat o błędzie. I co jest złego w lirc standardowo dostarczanym z Fedorą 7? Wystarczy odpalić serwis. I nie duplikuj postów. Drugi niemal identyczny wpis dot. kompilacji usuwam. [EDIT]Z ciekawości wszedłem na stronę lirc.org i tam jest jak byk: - lirc-0.8.2.tar.bz2 - 620 kB released: 09-Jun-2007 supported kernels: 2.6.20, 2.4.28 - lirc-0.8.2.tar.gz - 849 kB released: 09-Jun-2007 - lirc-0.8.1.tar.bz2 - 591 kB released: 07-Jan-2007 supported kernels: 2.6.19, 2.4.28 Więc chyba wszystko jasne. Sam napisałeś, że masz kernela 2.6.22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Sierpień 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2007 czyli trzeba kompilowac kernel ?? a lirc z repo nie ma plikow w " /dev " i nie chodzi mi pod karta tv ( PixelView Pro ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2007 Kompilacja jądra chyba nie pomoże. Nie znam się dokładnie, ale spróbowałem skompilować wersję 0.8.2 i m.in. brakowało mi plików nagłówkowych opisujących chipset bttv.h i bttvp.h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Sierpień 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2007 aha te pliki znajduja sie w zrudlach jadra, widzialem cos o tym. moze je podmienic i instalacja kompilacja pojdzie hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2007 aha te pliki znajduja sie w zrudlach jadra[...] Ja tych plików w źródłach jądra nie znalazłem, przynajmniej nie w 2.6.22-41.fc7 (zainstalowane poakiety ...-devel i ...-headers). Jeśli gdzieś je masz, to możesz spróbować utworzyć w katalogu ze źródłami programu odpowiedni podkatalog w .../lirc-0.8.2/drivers. Nie pamiętam już dokładnie jaki, ale to widać w tym co wysypuje się na ekranie przy błędzie kompilacji (trzeba parę ekranów do góry przesunąć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi