InIrudeBwoy Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Bardzo możliwe, że się da postawić dwa takie systemy obok siebie. Z miłą chęcią bym spróbował, ma ktoś może jakieś materiały? Czy po prostu pobiera się obraz płyty i instaluje? Chciałbym zebrać troszkę informacji zanim się zabiorę za instalację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Sierpień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2007 tak, "po prostu" instalujesz system Z tym, że przygotuj się dziennie na sporą liczbą paczek do zaktualizowania No i nie radzę używać z tego samego /home (może moje skrzywienie, ale nowe programy mogą zmienić konfigurację na swoją, ale starsze wersje już nie będą potrafiły odczytać). No i oczywiście na razie jako instalator możesz użyć F8 Test 1 lub możesz skopiować swój system na drugą partycję, odpalić ten drugi i zaktualizwać z włączonymi repozytoriami devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2007 (edytowane) Ok, mam obraz na dysku. Odpalam instalator ale mam mały problem z instalacją. Gdzie powinienem umieścić grub nowego systemu? Wg mnie raczej nie instalować. Jak podzielić partycję? Czy tworzyć dodatkową partycję boot? Zakręcone? Dobra, postawiłem rawhide po małych przygodach. Żałję,że pobrałem wesję KDE live która nie ma żadnych kompilatorów, Teraz żeby skompilować ndiswrapper muszę pobierać pakiety na F7 i je kopiować. Trochę to potrwa ale uruchomię drania Temat zamknięty Edytowane Sierpień 29, 2007 przez InIrudeBwoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi