@WalDo Napisano Październik 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2007 Nie wiem czy nie ma jakiegoś problemu z tym jądrem do FC6 -> http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=16337 Może powinieneś poszperać na bugzilli? Sprawdź czy istnieje plik, na który wskazuje link, czyli ls -la /usr/src/kernels/2.6.22.9-61.fc6-i686/.config Ewentualnie spróbuj odpalić na starym jajku kernel-2.6.18-1.2798.fc6 (instalując oczywiście odpowiednie kernel-devel i kernel-headers) i sprawdzić czy też będą takie problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dale Napisano Październik 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2007 Tego nie ma ale jest ten : [root@serwerdom ~]# ls -la /usr/src/kernels/2.6.22.9-61.fc6-i586/.config -rw-r--r-- 1 root root 78981 wrz 28 00:02 /usr/src/kernels/2.6.22.9-61.fc6-i586/.config Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2007 Czyli link wskazuje na niewłaściwy katalog. Proponuję, żebyś jako root wykonał: rm /lib/modules/2.6.22.9-61.fc6/build # system zapyta czy chcesz usunąć dowiązanie symboliczne - odpowiedz "y" cd /lib/modules/2.6.22.9-61.fc6 ln -s /usr/src/kernels/2.6.22.9-61.fc6-i586 ./build I sprawdź czy się polepszyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dale Napisano Październik 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2007 Pomóc trochę pomogło To znaczy po "make" coś "pomielił" trochę uwag wyrzucił że coś mu się nie podoba - ale tyle tego było że nawet nie wklejam . Potem zainstalował W sieciach pojawiło się nieznane urządzenie. Może od tego powinienem zacząć, po aktualizacji systemu pojawiło mi się urządzenie "wmaster" w sieciach ale nic nie dała jego konfiguracja. a polecenie iwconfig wyrzuca cos takiego : lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. eth1 no wireless extensions. wmaster0 no wireless extensions. Warning: Driver for device wlan0 has been compiled with version 22 of Wireless Extension, while this program supports up to version 20. Some things may be broken... wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"nazwasieci" Mode:Managed Channel:0 Access Point: Not-Associated Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2346 B Encryption key:off Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0 Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0 Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2007 A próbowałeś opcji powrotu do starszego kernela? Też są te same problemy? Konkretnie w temacie kart bezprzewodowych nie pomogę, bo nie mam takiej i nigdy się nawet z tym nie bawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dale Napisano Październik 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2007 Chyba jednak czas na plan "B" i przejście do poważniejszych zadan Xnaczy apach i php. W sumie wi-fi chciałem podpiśc "edukacyjnie" jak sie nie udało - nie ma bólu Bardzo dziekuję za pomoc . Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi