adrub Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Witam Nie mogę sobie dać rady z pixelview pro, działam na tvtime, pomyślałem, że jak zmienię na xawtv to może pójdzie lepiej, a tu niespodzianka, zaistalowałem xawtv bez problemu ale się nie uruchamia [adrub@localhost ~]$ xawtv This is xawtv-3.95, running on Linux/i686 (2.6.22.1-41.fc7) X Error of failed request: XF86DGANoDirectVideoMode Major opcode of failed request: 136 (XFree86-DGA) Minor opcode of failed request: 1 (XF86DGAGetVideoLL) Serial number of failed request: 68 Current serial number in output stream: 68 [adrub@localhost ~]$ Nie bardzo wiem co ten błąd oznacza...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Ja też nie i w dodatku nie znam niemieckiego, ale o ile dobrze się domyślam z tego wpisu → http://forum.ubuntuusers.de/topic/40886/ to trzeba w sekcji Module w /etc/X11/corg.conf dodać wpis Load "v4l". Nie zawadzi spróbować... BTW. Warto poszukać w Googlach, to nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi