borzole Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 No dobra, czy Thunderbird w wersji dla Fedory jest jakiś zubożały? Pod Windows był w nim czytnik RSS, a teraz wiercę się i pocę i za nic znaleźć nie mogę jak dorzucić kanał. Znowu mi czegoś brakuje, czy ta wersja nie obsługuje RSS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Edycja/Konfiguracja kont/Dodaj konto/RSS a potem zarządzanie tym kontem. Sprawdziłem w Th*d 1.5.0.12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Dokładnie tak to zapamiętałem z Thunderbird pod Windows, niestety tu jakimś dziwnym trafem nie ma opcji RSS. Jest tylko wybór "Konto pocztowe" "Konto grup dyskusyjnych". Zresztą to nie pierwsza różnica. Pamiętam, że powinno być przy wyborze kont, automatyczna konfiguracja dla Gmail, a nie było. Ja mam Thunderbird 2.0.0.5, świeżo yum zainstalował. Uwaga: jeśli otwarte okienko nie zawiera opcji utworzenia konta RSS: Aktualności i blogi, to prawdopodobnie przyczyną tego jest zainstalowanie programu metodą Użytkownika (zamiast Standardowej) i nie zaznaczenie opcji Czytnik RSS w ekranie wyboru składników. W takim przypadku należy odinstalować Thunderbirda i zainstalować go ponownie, upewniając się, że tym razem opcja Czytnik RSS jest zaznaczona. Ze strony Mozilla. No to teraz niech ktoś mi powie jak to zrobić dla yum ??? Zrobiłem reinstalacje i nadal nic, od kiedy to instalacja za pomocą yum jest instalacją "metodą użytkownika" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Mialem ten sam problem ale go rozwiazalem instalujac Thunderbirda Remi-ego http://remi.collet.free.fr/index.php?2007/...nderbird-2006-1 Jego Thunderbird na funkcje RSS-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Dzięki, działa. To teraz niech ktoś zgłosi to do panów od fedory i niech powiedzą dlaczego tak się dzieje? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi