larox Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 Czesc! Sytuacja jest taka: sa 3 komputery A, B i C. Na A jest WinXP natomiast na B i C Linux. Czy jest sposob aby sie zalogowac bezposrednio z A na C? Problem tkwi w tym ze nie moge tego zrobic w normalny sposob (korzystam z PuTTy na A). "W normalny(tradycyjny) sposob" moge sie zalogowac z A na B i ewntualnie dopiero z B na C wpisujac polecenie ssh uzytkownik@ip Czy w ogole mozna tak zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tex_ass Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 Czy wszystkie trzy są w jednej podsieci? Sypnij trochę więcej detali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larox Napisano Wrzesień 1, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2007 Kazdy jest w innej podsieci. Slabo sie znam na sieciach wiec nie wiem co jeszcze moze byc istotne. Cos mi ktos napomknal o jakims tunelowaniu ale nie wiem za bardzo o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Wrzesień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2007 Nie znam się, ale może najpierw poczytaj troszkę o tym: sztuczki ssh sztuczki ssh 2 - tunelowanie howto ssh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi