porterneon Napisano Wrzesień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2007 Witam Zainstalowalem najnowszy vmware i postanowilem uruchomic w nim akceleracje 3d. Dodslem odpowiednie wpisy do pliku systemu M$ i zainstalowany dx9 z vmtools. Po odpaleniu dxdiag w czasie testow directx mam biale tlo. Nie wyswietlaja sie szesciany z logiem directx. Gdzie jest problem? Czy to wina ustawien w fedorze, sterownika grafiki a moze cos innego? Czy ktos ma podobne doswiadczenia? System Fedora 7, gnome, nvidia 7600gs z akceleracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2007 Czy to wina ustawien w fedorze, sterownika grafiki a moze cos innego? Czy ktos ma podobne doswiadczenia? System Fedora 7, gnome, nvidia 7600gs z akceleracja. Nigdy nie próbowałem odpalić akceleracji pod VMware, ale to raczej nie wina Fedory, Gnome czy karty. Wg mnie odpowiedzi musisz szukać na forum VMware. Problem leży raczej po stronie systemu-gościa niż systemu-gospodarza oraz samego emulatora. Na Windows (również na linuksach zresztą) pod VMware masz sterowniki do karty VMware Graphics czy VMware VGA (nie pamiętam dokładnie niezależnie od tego jaką fizycznie kartę masz zainstalowaną. Pamiętaj, że po odpaleniu VMware pracujesz w nim na jakby niezależnym komputerze, z własnym BIOSem, systemem operacyjnym itd. Patrz na to jak na dwa stojące obok siebie pecety z jednym wspólnym monitorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porterneon Napisano Wrzesień 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2007 nie jest to tak ze akceleracja 3d przekazana z vmware musi byc obsluzona i wyswietlona przez sterownik grafiki na linuksie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2007 nie jest to tak ze akceleracja 3d przekazana z vmware musi byc obsluzona i wyswietlona przez sterownik grafiki na linuksie?Chyba nie bardzo czaję gdzie ta akceleracja z VMware ma być przekazana? Ale tak jak pisałem nigdy nawet nie próbowałem uruchomić akceleracji 3D w wirtualnej maszynie VMware. [EDIT]Wg mnie akceleracja na linuksie sobie a akceleracja pod VMware sobie. Tylko o ile sie nie mylę vmware-tools nie udostepniaja akceleracji 3D. Ale tu głowy nie dam oczywiście. Po prostu nie słyszałem o tym a nie bardzo mam jak sprawdzić bo nie mam Windows do zainstalowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi