kurzawa Napisano Wrzesień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 A więc mam problem z instalacją najnowszego klienta radia "Last.fm". Po wpisaniu komendy: [root@localhost last.fm-1.3.2.11]# ./configure && make Otrzymuje: ==> Last.fm-1.3.1 Configure ==> Checking for qmake... ==> Checking the installed version of Qt is correct... ./configure: line 40: -v: command not found Your version of Qt seems to be too old, we require Qt 4.2 or above. It is possible you have Qt3 and Qt4 both installed. Locate your qt4 installation and ensure it is placed first in the path, eg: PATH=/opt/qt4/bin:$PATH ./configure However this configure script is very basic, perhaps we got it wrong.. Try typing the following, perhaps it will build for you qmake -config release && make make: *** Nie podano obiektów i nie znaleziono makefile. Stop. Jedna na pewno Qt4 jest zainstalowane. Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 qmake-qt4 -config --enable-static && make Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Wrzesień 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 qmake-qt4 -config --enable-static && make Niestety otrzymałem coś takiego: [root@localhost last.fm-1.3.2.11]# qmake-qt4 -config --enable-static && make -bash: qmake-qt4: command not found Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 Masz zainstalowany pakiet qt4-devel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 Taki mały OT. Nie żebym się czepiał, po prostu nigdy tego nie używałem, ale Rhythmbox dobrze obsługuje last.fm, wysyła słuchane kawałki a także pobiera radia "sąsiadów", odznacza utwory "uwielbiane" i te gorsze. Co jeszcze ma ten program czego nie potrafi rhythmbox? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 Amarok również świetnie sobie z tym radzi. Moim zdaniem daemon last.fm dla platform linux owych nie jest zbyt dobrze napisany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Wrzesień 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 Masz zainstalowany pakiet qt4-devel? Dałem: yum install qt4-devel i wszystko śmiga Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi