elson44 Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 Witam! Podczas próby instalacji mpayer'a przez (_yum'a_ → yuma) ORT wywala mi taki komunika: *** warning: rpmts_HdrFromFdno: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID a109b1ec *** *** *** GPG key retrieval failed: [Errno 5] OSError: [Errno 2] Nie ma takiego pliku ani katalogu: '/etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-livna' Process exited normally with code 1. Czy mógły mi ktoś pomóc? Pozdrawiam elson44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 yum --nogpgcheck install mplayer* powinno pomóc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 *** GPG key retrieval failed: [Errno 5] OSError: [Errno 2] Nie ma takiego pliku ani katalogu: '/etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-livna' A jak instalowales w systemie repozytorium livna? Bo wyglada na to, ze nie z rpma i brakuje Ci klucza - zainstaluj livne tak jak nalezy, a komunikat zniknie. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 W uzupełnieniu tego co napisał exbros rpm -ivh http://rpm.livna.org/livna-release-7.rpm rpm --import /etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-livna Wcześniej sprawdź czy w /etc/yum.repos.d nie masz jakichs wpisów związanych z repo Livna. Jeśli są, to usuń/skopiuj na bok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2007 Moge sie mylic, ale wydaje mi sie ze przy instalacji rpm -ivh http://rpm.livna.org/livna-release-7.rpm klucz zostanie zaimportowany automatycznie... ja bynajmniej nie pamietam zebym musial go importowac recznie Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elson44 Napisano Wrzesień 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2007 WIelkie dzięki. Teraz wszystko ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi