pakomm Napisano Wrzesień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 Mam problem, gdyż nie mogę dostosować rozdzielczości ekranu do swojego monitora. Mam sansunga 920NW - to jest panoramiczny panel o rozdzielczości 1440x900. W System - Administracja - Ekran - można ustalić rozdzielczość na wspomnianą 1440x900 - lecz po wylogowaniu i ponownym uruchomieniu Serwer X Window - znów mam 1280 x 1024. Jest to bardzo uciążliwe, gdyż nie widać wszystkiego na monitorze. Proszę o pomoc. Dopiero początkuję w (_linuxie_ → Linuksie) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Wrzesień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 Witaj, Wyedytuj sobie plik xorg.conf i w znajdującej się tam sekcji Modes dodaj po spacji "1440x900". Powinno pomóc. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 [...]w znajdującej się tam sekcji[...]Wcale nie musi się tam znajdować Przynajmniej u mnie jej nie było - musiałem dopisać "z łapki" cała "Section Screen". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Wrzesień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2007 Nie wiedziałem o tym WalDo, u mnie Modes było od początku. Ciekaw jestem dlaczego ta sekcja może nie być zawarta w pliku od początku. Znasz odpowiedz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2007 Znasz odpowiedz?Nie mam bladego pojęcia. Coś się zmienia z wersji na wersję Xorg. Nie zwracałem na to specjalnie uwagi, ale z moich obserwacji wynika, że czasem wpisy są a czasem nie. Dodam, że pracuję wciąż na tym samym wysłużonym kompie z tą samą kartą grafiki od kilku lat Zmieniaja się tylko wersje Fedory i Xorg-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi