Skocz do zawartości

Windows Vista I Sterowniki Do Neostardy

Jasiek_M

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Żeby zainstalować F7 na stacjonarnym kompie muszę zainstalować neta na Laptopie z Vistą, tylko właśnie, jak to zrobić? Sterowniki z ich strony nie działają i każą inne znaleźć w necie, ale nigdzie nie widzę:(

Pozdrawiam!

Jasiek

Ale chyba nie w tym rzecz ;)

Podejrzewam że nie tylko on z tego sprzętu korzysta, a ludziom nieobeznanym z innymi systemami niż windows spotkanie z Fedorą wydaje się koszmarem, bo "nic nie jest tam gdzie powinno".

Tu masz poradnik... Znalazłem w sieci.

1. Wstępnie pobieramy sterownik dla modemu Thomson (wesja x86 i x64) lub Sagem (wersja x86).

Sterowniki

2. Upewniamy się że modem jest odłączony od portu USB.

3. Wkładamy oryginalną płytkę Neostrady do CD-ROMu (nie uruchamiamy aplikacji).

4. W trybie zgodności z XP instalujemy wcześniej pobrany sterownik, po instalacji podłączamy modem do komputera (czasami konieczne zresetowanie komputera po instalacji).

5. Wchodzimy w Control Panel -> Network and Internet -> Network and Sharing Center -> Set up a connection or network -> Set up a dial-up connection.

6. W nowo otwartym oknie wpisujemy:

- Dial-up phone number - tutaj dajemy gwiazdkę (*)

- User name - nasza nazwa otrzymana od ISP

- Password - nasze hasło z umowy

- Dodatkowo w polu Connection name możemy zmienić nazwę naszego połączenia

Dodatkowo zaznaczamy ptaszkiem przy Remember this password oraz Allow other people to use this connection.

I komentarz ode mnie- Po kiego uja wkładać płytkę z neostrady? O_o

I komentarz ode mnie- Po kiego uja wkładać płytkę z neostrady? O_o

Hmm sam nie wiem, nie mam jej to zobaczymy czy pójdzie:D A pro po nie zdaje mi się by działało bo korzystałem z tego pliku i instrukcji(w linku doszedłem do instalacji) co ty dałeś i właśnie o to chodziło że po zainstalowaniu sterów on sam jeszcze coś z nimi robił i to się zakańczało niepowodzeniem i się żadna dioda nie paliła przez co nawet dalej instrukcji nie czytałem:) I na infolinii się dowiedziałem że mam znaleźć inne sterowniki.

Czemu Vista--> Musi być komp pod Windowsa z netem, bo programy domówieniowe z jednej firmy są pod Windowsa, i do póki na laptopie nie będzie internetu będę musiał trzymać tego Windowsa na stacjonarnym na którym właśnie siedzę, a przez to nie wgram F7 bo nie umiem rozmieścić miejsca an dysku a automat skasuje Windowsa...